Nyitókép: Getty Images

 

Annak ellenére, hogy a karácsonyi és újévi ünnepek főként a békéről szólnak, időnként a praktikus dolgok elintézésére is szükség van, például a bankokban. A bankok az ünnepek idején módosítják a nyitvatartásukat.

 

A karácsonyi és az újévi ünnepek alatt a bankfiókok zárva tartanak, szilveszterkor pedig a legtöbben lerövidítik a nyitvatartásukat. A bankok elsősorban az elektronikus banki csatornák (internetbanking) használatát javasolják ügyfeleiknek.

 

Jó hír azoknak, akik az utolsó pillanatban intézik a dolgaikat

 hirdetes_300x300  

 

 „Idén bevezettük az azonnali fizetést (okamžitá platba), ami örömet okoz azoknak, akik mindig az utolsó pillanatban intézik a dolgaikat“

 

– mondta Simona Miklošovičová, a Tatra Bank szóvivője.

 

Február óta három bank kínálja ezt a szolgáltatást, mégpedig a Szlovák Takarékpénztár, a Tatra Bank és az Általános Hitelbank (VÚB). Más konkurens bankok egyelőre még nem csatlakoztak.

 

Ezért, ha a fogyasztó olyan bankba küld pénzt, amely nem támogatja az azonnali fizetést, akkor azt legalább egy nappal korábban el kell küldenie.

 

Vigyázat a nem banki napokkal

 

 „A karácsony a többi ünnephez hasonlóan a nem banki napok közé tartozik. Ha ebben az időszakban tervezünk pénzt küldeni, akkor figyelembe kell venni, hogy a december 23-án standard SEPA-fizetésként végrehajtott pénzátutalások csak december 27-én kerülnek jóváírásra a címzett számláján”

 

– mutat rá Miklošovičová.

 

Az Általános Hitelbank (VÚB) azt is leszögezi, hogy a standard SEPA-fizetés vagy más bankok felé történő fizetéseknél az ügyfeleknek bizonyos időtartalékkal kell rendelkezniük, hogy a befizetést szükség esetén jóváírják a címzett számláján.

 

Amint azt a Szlovák Takarékpénztár hozzátette, a beszedési megbízásoknak (inkaso), a határokon átnyúló átutalásoknak vagy a hitelkártyás részletfizetésnek is megvannak a saját szabályai, ezért mindig meg kell vizsgálni az adott bank feltételeit.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!