Nyitókép: Thinkstock

 

Pénteken kezdődik a karácsonyi szünet az általános- és középiskolás diákoknak. A szünet 2023. január 7-ig tart, az iskolások január 9-én, hétfőn térnek vissza az iskolapadba.

 

Több iskolában korábban kezdődött a szünidő, ennek oka az ország influenzahelyzete és a rengeteg beteg gyermek. Ezért is kellett több iskolában megszakítani az oktatási folyamatot és influenzaszünetet hirdetni.

 

Az óvodákban a karácsonyi ünnepek alatt szünetel a működés, amennyiben a fenntartó lehetőségei és feltételei szerint úgy dönt.

 hirdetes_810x300  

 

Az elmúlt években a karácsonyi vakációt hagyományosan egynapos féléves vakáció követte. Idén azonban nem lesz félévi szünet, az oktatási minisztérium ugyanis eltörölte.

 

Az iskolások legközelebb az egyhetes tavaszi szünet során pihenhetnek. Elsőként a Pozsonyi, Nyitrai és a Nagyszombati kerület diákjai abszolválhatják a tavaszi szünetet 2023. február 20-tól 24-ig. Utánuk következnek a Besztercebányai, Zsolnai és Trencséni kerület diákjai, akik február 27-től március 3-ig élvezhetik a szünetet. Végül pedig a kelet-szlovákiai tanulók következnek, az Eperjesi és a Kassai kerületben március 6-tól március 10-ig lesz tavaszi szünet.

 

A nyár előtt a diákok a húsvéti szünetben pihennek még utoljára. A húsvéti szünetre április 6. és 11. között kerül sor, a diákok pedig április 12-én, szerdán térnek vissza az iskolába. Az egész éves erőfeszítés jutalma nyáron két hónap szünet lesz az iskolások számára. A nyári szünet július 1-jétől augusztus 31-ig tart.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!