Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

 

A Dunán lesz látható a korábbi egyházfő gyászszertartása, amelyet Ferenc pápa celebrál a vatikáni Szent Péter téren január 5-én, 9:30-tól. A közvetítés után dokumentumfilmmel idézik fel Joseph Ratzinger kivételes életútját.

 

Csütörtök reggel kísérik utolsó útjára XVI. Benedek emeritus pápát, aki 95 éves korában, a múlt év utolsó napján távozott el. A gyászmisét élőben közvetíti 9:30-tól a Duna. A szertartás történelmi jelentőségű: Ferenc pápa celebrálja, így ez lesz az első alkalom, amikor egy pápát az utódja temeti el. XVI. Benedek földi maradványait – korábbi kérésének megfelelően – a Szent Péter-bazilika kriptájában helyezik majd el.

 

A szertartás hosszának függvényében közvetlenül a közvetítés után, vagy a déli híradót követően a Duna műsorára tűzi a XVI. Benedek – Joseph Ratzinger története című dokumentumfilmet. Az alkotás életét, az egyházban betöltött szerepét, karrierjének főbb állomásait, pápaságának kihívásait és lemondásának okait mutatja be számos archív – köztük eddig soha nem látott – felvétellel.

 

 hirdetes_810x300  

Körkép.sk/Közmédia-sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!