Potápi Árpád János: 2023-ban is folytatjuk a közös építkezést - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Mindennapjaink

Potápi Árpád János: 2023-ban is folytatjuk a közös építkezést

2022 áprilisában a "nemzet újra együtt döntött a sorsáról".

Nyitókép forrása: Facebook/Potápi Árpád János

 

A 2022-es év a nemzetpolitikában a cselekvő nemzet éve volt – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Facebook-oldalán szombaton megosztott videóban.

 

Potápi Árpád János úgy fogalmazott, hogy az esztendőt a közös cselekvés határozta meg: 2022 áprilisában a “nemzet újra együtt döntött a sorsáról”.

 

Hozzátette, hogy az országgyűlési választásokon 318 083 külhoni magyar vett részt, akik majdnem 94 százalékban szavaztak a “megkezdett munka folytatására”.

 

SJE Nyílt nap

Az államtitkár megköszönve a külhoni magyarok támogatását, megjegyezte, hogy a járványhelyzet után kirobbant orosz-ukrán háborús konfliktus újabb kihívást jelent az egész magyar nemzet, de különösen a kárpátaljai magyarok számára.

 

“A magyarság – határon innen és túl – összefogva segíti a kárpátaljai magyar közösséget” – hangsúlyozta Potápi Árpád János.

 

Úgy folytatta, hogy a stratégiai céljaikat nem adják fel, és ebben a nehéz helyzetben is mindent megtesznek a 2010-ben megkezdett nemzetegyesítés folytatásáért: már 1 millió 150 ezer külhoni magyar vált magyar állampolgárrá, 5400 beruházást valósítottak meg külhonban, és továbbra is hozzájárulnak évente 300 ezer gyermek és fiatal anyanyelvi oktatásához. Továbbá biztosítják a külhoni magyar intézményrendszer folyamatos működését – sorolta az államtitkár.

 

“A kultúra, az ifjúság, az egyházak, a sport és a gazdaság területén is egységes Kárpát-medencei térben, egységes nemzetben gondolkodunk” – húzta alá Potápi Árpád János.

 

2023-ról azt mondta, hogy folytatni fogják a közös építkezést.

 

“Ahogy a Magyar Állandó Értekezlet zárónyilatkozatában is megfogalmaztuk: a magyar nemzet minden tagjának közös érdeke a mielőbbi béke” – mondta.

 

Bízunk abban, hogy a 2023-as esztendő elhozza a békét Európába – hangoztatta Potápi Árpád János.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket