Nyitókép: felvidek.ma

 

A Szövetség a Közös Célokért autóbuszt indít Pozsonyból Duray Miklós temetésére Losoncra. A SZAKC közleményben ismertette a búcsúztatás és a temetés részleteit.

 

Ahogy arról korábban a Körképen is beszámoltunk, Duray Miklóst január 17-én temetik el szülővárosában, Losoncon. A búcsúztatás helyszíne a losonci zsinagóga műemlékvédelem alatt álló épületében lesz.

 

A közéleti és az azt követő ökumenikus gyászszertartás 12 órakor kezdődik. Részvétnyilvánításra 11 óra és 11,50 között a helyszínen, a zsinagógában lesz lehetőség.

 

A temetésre ezt követően a volt református temetőben kerül sor (Temető utca), ahova gyalogosan, meghatározott sorrendben kísérik el utolsó útjára a politikust.

 hirdetes_300x300  

 

A család arra kéri a gyászolókat, hogy kegyeletüket egy szál virággal róják le, amit a zsinagógában, a ravatalnál tudnak majd elhelyezni. A csokrokra, koszorúkra szánt összeget a ravatalozóban elhelyezett adományládákba tehetik. Az adományokkal a Carissimi Nonprofit Alapot szeretnék támogatni, amely sérült és egészségkárosodott gyermekeket nevelő családokat segít.

 

Kegyeleti okokból az elhunyt családja és a szervezők a gyászszertartáson jelenlévőket arra kérik, hogy  a búcsúztatón, a gyászmenetkor, és a temetésen élő videókat – online streameket vagy videó felvételeket ne készítsenek. A fotók készítéséhez hozzájárulnak.

 

A SZAKC által indítandó autóbusz Pozsonyból indul, majd több helyen megáll. Az utazás ára 16 euró, jelentkezni és bővebb tájékoztatást kérni a [email protected] e-mail-címen lehet.

 

Körkép.sk, felvidek.ma

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.