Mozgósítás: Szabályosan vadásznak a férfiakra Ukrajnában - Körkép.sk
Mindennapjaink

Mozgósítás: Szabályosan vadásznak a férfiakra Ukrajnában

Egymást érik a razziák, a postaládák tömve vannak a katonai behívókkal – ez Von der Leyen álomországa ...

Nyitókép: Evgeny Yepanchintsev/Credit: IMAGO/SNA (a kép illusztráció!)

 

Lemberg valamennyi bevezető útján, a közúti ellenőrző pontokon az összes városba érkező és onnan távozó gépjárművet megállították január 23-án, hétfőn, hogy katonai behívókat kézbesítsenek. Emellett behívókat osztogattak a járókelőknek a város frekventáltabb pontjain, és a lakhelyükön is keresték a hadköteles férfiakat – számolt be a Tsn.ua hírportál nyomán a Kárpáti Igaz Szó.

 

A portál arról is ír, hogy a nyilvános és zárt csoportok üzenetváltásaiból arra lehet következtetni, hogy nagyszabású mozgósítási hullám vette kezdetét Lembergben és a nyugat-ukrajnai megye más városaiban. Szemtanúk beszámolói szerint a rendőrök és a toborzóirodák dolgozói többnyire frekventált helyeken vonat- és buszpályaudvarokon, buszmegállókban, benzinkutaknál, üzletközpontok, piacok és plázák közelében razziáztak, ahol sok ember megfordul. De a tömegközlekedési eszközökön is láttak egyenruhásokat, akik behívókat osztogattak.

 

A beszámoló szerint a lakhelyükön is keresték a katonaköteles férfiakat, valaki azt írta, közösségi oldalán, hogy a postaládák tömve vannak a katonai behívókkal. Ezeken vastag nyomtatott betűkkel az is szerepel, hogy amennyiben az érintett nem jelenik meg a megadott helyen és időben adategyeztetésre, akkor a rendőrséggel fogják kerestetni.

 

Egy videó is terjed a közösségi hálón, amelyben egy katona arról beszél, hogy egy a fronton elhunyt katonát szállító konvojt is megállítottak a rendőrök és a toborzók, hogy behívókat írjanak ki az autókban tartózkodó férfiaknak. A felvételen a férfi elítéli és szégyenletesnek nevezi a szkolei hadkiegészítő munkatársainak és a helyi rendőrkapitányság dolgozóinak erre vonatkozó tevékenységét. Végezetül arra szólítja fel az illetékeseket, hogy fejezzék be a behívók alattomos módszerekkel történő osztogatását.

 

A TSN megkereste az Ukrán Fegyveres Erők Szárazföldi Erőinek sajtószolgálatát, hogy megtudják mi áll a katonai mozgósítás fokozásának hátterében, illetve, hogy ez összefügg-e Volodimir Zelenszkij ukrán elnök által a napokban bejelentett mozgósítási tartalék létrehozásával. Azonban az illetékesek nem voltak hajlandók telefonon nyilatkozni, ezért kérdéseiket levélben is elküldték, ám egyelőre nem kaptak hivatalos választ.  A hírportál megjegyezte, hogy egyelőre nem történt hivatalos bejelentés a katonai mozgósítás fokozásáról.

 

Kiszo.net

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

zoltan
2023. jan. 25. 14:27

A magyarokat ki kell menteni,par tanacsadot mint C.Castel es hasonlokat folkerni es a magyar exodus muveletet megszervezni es vegrehajtani.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket