Nyitókép: SERGEI SUPINSKY/AFP

 

A magyar kormány öt évre kitiltotta a schengeni övezetből Viktor Baloga magyarellenes kirohanásairól ismert parlamenti képviselőt, feleségét és fiát, Andrij Balogát, Munkács jelenlegi polgármesterét – közölte a Tribuna hírportál Pavlo Fedaka újságíró több, meg nem nevezett forrásból származó értesüléseire hivatkozva, írja a Kárpáti Igaz Szó.

 

Viktor Baloga: Nagy-Magyarország összes emlékét ki kell törölni Kárpátaljáról

 

A szintén magyarellenes megnyilvánulásairól is közismert újságíró ugyan hivatalos forrásból nem tudja megerősíteni értesüléseit, de tudomására jutott, hogy a Baloga-család akkor tudta meg a kitiltás tényét, amikor nemrég a család Ausztriába indult síelni és visszafordították őket az Ungvár–Felsőnémeti közúti ukrán-szlovák határátkelőn.

 hirdetes_810x300  

 

Viktor Baloga a Turul szoborról: “A magyarok feldughatják maguknak egy helyre a tiltakozásaikat”

 

Fedaka szerint ebben nincs semmi meglepő, emlékeztetett arra, hogy Balogáék az elmúlt időszakban számos magyarellenes döntést hoztak. Az újságíró megemlíti a munkácsi várban lévő turulszobor ledöntését. Feltevése szerint a kitiltás hátterében ez állhatott. A kitiltás tényére utal az is, hogy az elmúlt héten újabb bosszúhadjárat indult: magyar zászlók, feliratok is eltűntek a munkácsi kistérségből és magyar vezetők elbocsátása is kezdetét vette.

 

Balogáék kitiltásáról már a magyarországi sajtó is cikkezett korábban.

 

Kiszo.net

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 20 olvasónak tetszik ez a cikk.