Katasztrofális állapotban vannak az Ukrajnának ígért spanyol Leopardok - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Mindennapjaink

Katasztrofális állapotban vannak az Ukrajnának ígért spanyol Leopardok

Madrid 1995 óta használ lízingelt second-hand harckocsikat – mára az állomány fele a szétesés közelében van.

Nyitókép: Ejército de Tierra via infodefensa.es

 

Németország bejelentése után a spanyol kormány is közölte, hogy Leopard harckocsikat küld Ukrajnának az Oroszország elleni háborúban. Mára azonban kiderült, hogy a spanyol nagymacskák egy jókora része katasztrofális műszaki állapotban van, ami jelenleg nem teszi lehetővé a katonai bevetésüket.

 

A spanyol hadsereg 1995-ben szerzett be a németektől 108 darab használt Leopard 2A4-et, amelyet Madrid először lízingelt, majd megvásárolt. Ebből az állományból ma 55 darab az észak-afrikai spanyol exklávéban teljesít szolgálatot, a többi 53 példányt pedig egy zaragozai telephelyen tárolják, ahol a szétesés közelében vannak. Sajtóhírek szerint ezeket a páncélosokat kívánja a spanyol kormány egy revitalizálást követően Kijevnek küldeni.

 

A Leopard 2A4 manapság nem tartozik a csúcsmodellek közé, hasonló nagyvasakat tucatszám veszített a török hadsereg Szíriában az Iszlám Állam elleni küzdelemben.

SJE Nyílt nap

 

Körkép.sk, n-tv.de nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Gabor
2023. jan. 28. 16:57

Ébresztő emberek , a nyugat feláldozza ukrajnát arra hogy az öreg elavult fegyvereit legálissan likvidálja ! Az hogy közben több 10 ezer ukrán és orosz meghal ,az nem az ő emberáldozatuk ! És a világ némán tűri ezt a bűncselekményt !

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket