Spórolás pozsonyi módra: a városi tömegközlekedési járművek csak jelzésre fognak megállni - Körkép.sk
Hajnalka
  • HUF: 385.38
  • USD: 1.08
  • 2 °C
  • 8 °C

Hirdetés (X)

Mindennapjaink

Spórolás pozsonyi módra: a városi tömegközlekedési járművek csak jelzésre fognak megállni

Ezenkívül módosítják a kiválasztott vonalak forgalmát, és néhányat meg is szüntetnek.

Nyitókép: Ľudovít Vahiner/SITA

 

Február 13-tól a Pozsonyi Közlekedési Vállalat (DPB) az autóbusz- és trolibuszforgalomra egészére bevezeti a jelzésre való megállást (zastávka na znamenie). Ezenkívül módosítja a kiválasztott vonalak forgalmát, és néhányat meg is szüntet. Ezek költségmegtakarítási intézkedések az emelkedő energiaárak, valamint egyéb tételek tekintetében – tájékoztatott Martin Chlebovec, a vállalat szóvivőjke.

 

„Az emelkedő üzemanyagárak, az önkormányzatok bevételeinek kiesése, valamint a járvány okozta helyzet miatt a DPB 2019 óta milliókat veszít költségvetéséből. Csak 2023-ban ez a negatív hatás eléri a 35 millió eurót”

 

– tette hozzá a szóvivő.

SJE Nyílt nap

 

A jelzésre való megállás bevezetése közel félmillió euróval csökkentheti az üzemeltetésre szánt összeget a fékezéskor és indításkor megtakarított üzemanyag révén.

 

A DPB szerint a változás megközelítőleg az összes pozsonyi megálló egyharmadát érinti, hiszen a többi megállónál már érvényes a jelzésre való megállás szabálya.

 

A DPB február 13-tól módosítja a kiválasztott vonalak forgalmát is. Néhány kis igénybevételű vonalat a főváros és a közlekedési vállalat kedvezőtlen pénzügyi helyzete miatt optimalizálnak. A 45-ös trolibusz hétköznap csak a délelőtti és délutáni csúcsidőben fog közlekedni. A 79-es vonal Pozsonypüspökin csak meghatározott időben fog közlekedni a délelőtti és délutáni csúcsidőben, mégpedig az alapjáraton.

 

A 145-ös vonal csak hétköznap fog közlekedni. A 147-es vonal hétköznapokon fog közlekedik, és csak egy irányban közlekedik majd a Kalvária felé. A 151-es vonal szintén csak hétköznapokon közlekedik majd. A nagyon alacsony igénybevétel miatt megszűnik az X70-es, a 27-es és az 58-as vonal, ezzel egyidejűleg a DPB visszaállítja az úgynevezett egyetemi menetrendet, a 184-es vonal forgalmát, valamint további csatlakozásokkal bővül a 31-es, 39-es és 87-es vonal.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket