Nyitókép: telegraph.co.uk

 

Bűnösnek vallotta magát pénteken a bíróságon az a férfi, aki 2021-ben számszeríjjal betört a windsori kastély területére, és azt mondta az őt megállító biztonságinak: azért jött, hogy megölje II. Erzsébet királynőt.

 

Az 1842-es hazaárulási törvény alapján elkövetett háromrendbeli hazaárulással vádolják.

 

Jaswant Singh Chail indiai származású fiatalembert 2021 karácsonyán tartóztatta le a rendőrség a windsori kastélyban. Chail álarcban, számszeríjjal felfegyverkezve hatolt be a kastély területére. Az egyik őr figyelt fel rá a királynő magánkamrájának bejáratánál, majd miután azt próbálta kideríteni, mit akar a fiatalember, Chail elmagyarázta neki, hogy a királynő életére akar törni. A tiszt azonnal megparancsolta Chailnek, hogy dobja el a fegyvert, térdeljen le, amit a fiatalember meg is tett.

  hirdetes_300x300   

 

A tervezett támadás előtt Chail egy videót tett közzé a Snapchaten, amelyben közölte, hogy megpróbálja meggyilkolni II. Erzsébet királynőt bosszúból mindazokért, akiket az amritsari mészárlásban gyilkoltak meg.

 

A BBC emlékeztet, hogy a már említett amritsari mészárlásra 1919. április 13-án került sor, amikor a pandzsábi Amritsar városában indiaiak tömege tüntetett a gyarmati törvények ellen. A brit hadsereg ezredese, Reginald Dyer erre megparancsolta katonáinak, hogy nyissanak tüzet. Hivatalos források szerint 379 ember vesztette életét.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!