Nyitókép: Körkép.sk

 

Az erős szél a Csallóközt sem kímélte.

 

Február első hétvégéje „mozgalmasra“ sikeredett az időjárásnak köszönhetően. Jelentős széllökéseket tapasztaltak, többek között a csallóköziek (is). Az országban több helyütt komoly károkat is okozott, ezekről itt, itt és itt számoltunk be bővebben.

 

 hirdetes_810x300  

 

A februári szél a Dunaszerdahelyi járásban jegesedéssel kezdődött. Az erős széllökések több helyütt akadályokat alakítottak ki. Útját letört ágak, kidőlt fák, a Dunánál viharos hullámok jelezték.

 

 

Volt, ahol áramkiesést is okozott, máshol a jelzőlámpákat is megrongálta.

 

 

A viharos erejű szél a Dunánál is látványos hullámverést okozott. A bősi vízierőműnél felkorbácsolt víz az arra sétálókat is kisebb-nagyobb „hidegzuhanyban” részesítette.

 

A bősi vízierőműnél is „morcos” volt a szél…

Padányban, de több más helyütt is tapasztaltuk, hogy az önkéntes tűzoltó testület tagjai azonnal, rugalmasan reagáltak a kialakult helyzetre.

 

További képeink:

 

 

Dunaszerdahelyt sem kímélte a szél. (Kép: Facebook/Trnavsky Kraj Dopravny Servis – Nagyszombati Kerület Útinform)

 

A szél Bős és Csilizpatas között is fákat tört ki (Kép: Facebook/Trnavsky Kraj Dopravny Servis – Nagyszombati Kerület Útinform/Krisztina Húsvéth)

 

A Vásárút községet és Albárt összekötő útszakaszon is megadta magát egy fa az erős szélnek. (Kép: Facebook/Trnavsky Kraj Dopravny Servis – Nagyszombati Kerület Útinform/Angi Benes)

 

Volt, hogy a tehergépkocsikat is „felkapta” a szél…(Kép: Facebook/Trnavsky Kraj Dopravny Servis – Nagyszombati Kerület Útinform/Bartalos Józsi)

 

A nagyabonyi letérőnél (a Dunaszerdahely felőli részén) egy táblát is kitört a szél. (Kép: Facebook/Trnavsky Kraj Dopravny Servis – Nagyszombati Kerület Útinform/Tibor Mészáros)

 

 

Körkép.sk/Laky

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.