Nyitókép: ZSSK

 

A szlovákiai polgárok az idei nyári szezonban ismét igénybe vehetik a Horvátországba tartó autóvonatot. A Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) bejelentette, hogy az osztrák Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) szolgáltatóval együttműködve heti három alkalommal indít autóvonatokat Pozsonyból az Adriai-tenger melletti Splitbe. Idén tovább, május 3-tól október 7-ig üzemel a menetrend szerinti vonatkapcsolat.

 

A vonat heti háromszor fog közlekedni

 

A vonat a menetrend szerint szerdán, pénteken és vasárnap 15:53-kor indul a pozsonyi főpályaudvarról, és másnap 8:10-kor érkezik Splitbe. Splitből visszafelé a vonat hétfőn, csütörtökön és szombaton 17:20-kor indul, Pozsonyba másnap 11:43-kor érkezik.

 hirdetes_810x300  

 

Az utasok az autón, motoron vagy kerékpáron kívül a kutyájukat is magukkal vihetik a nyaralásra.

 

„Tavaly összesen 8 796 utas utazott az autóvonattal Splitbe és Spiltből vissza, közülük 3 826-an hálókocsit használtak”

 

– mondta Tomáš Kováč, a kommunikációs osztály igazgatója és a ZSSK szóvivője, hozzátéve, hogy a vonattal 557 motorkerékpárt és 444 autót szállítottak.

 

Az út 16–18 óráig tart

 

A szlovák fővárosból a horvátországi Dalmácia legnagyobb városába tartó vonatút Bécsen, Grácon, Mariboron, Zágrábon és Kninen keresztül halad. A terv szerint Pozsonyból Splitbe 16 óra 17 perc, fordítva két órával tovább – 18 óra 23 perc – tart az út.

 

„A legfeljebb 20 személygépkocsi szállítására alkalmas autóvonat a ZSSK legmodernebb, légkondicionált ülőkocsijaiból, légkondicionált hálókocsijaiból és fekvőkocsijaiból áll”

 

– magyarázta Kováč.

 

Mint hozzátette, Splitben a vasútállomás és az autórakodó terminál közvetlenül a belvárosban, a horvát szigetekre közlekedő hajók kikötői termináljával szemben található. Jelenleg közel ötszáz jegy fogyott el.

 

További információk ITT.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!