Nyitókép: Letzte Generation Österreich via Krone.at

 

Negyedik napja tart a „Letzte Generation” („Utolsó Generáció”) nevű klímavédő csoport akciója az osztrák fővárosban. Az ultrabalos aktivisták napi szinten a reggeli csúcsidőt kihasználva Bécs egyes, erősen frekventált helyein jelennek meg és pillanatragasztóval erősítik magukat az úttestre. Habár a rendőrség nap mint nap hamar a helyszínre érkezik, így is hosszú kocsisorok alakulnak ki az érintett szakaszokon.

 

Katharina Geistlinger, a csütörtöki akció egyik szervezője azt nyilatkozta az osztrák sajtónak, hogy a rendőrség különös brutalitással vonszolta le őt az úttestről. A vád szerint a rendőrök feltépték Geistlinger tenyerét az úttestről, amelyen már megszáradt a pillanatragasztó.

 

A klímavédők radikális akcióit nemcsak Ausztriában, de például Németországban is erősen ellenzi a társadalom. Berlinben pár hónapja meghalt egy vétlen biciklis, akihez a pillanatragasztós huligánok miatt nem ért ki időben a mentő, mert az a dugóban vesztegelt.

 hirdetes_400x285  

 

Az „Utolsó Generáció” bécsi szárnya azt közölte, hogy két héten át minden nap lecsapnak az osztrák főváros egyes pontjain.

 

Körkép.sk, Krone nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!