Nyitókép: povnatorba.blogspot.com

 

Beismerte a szélsőségesen magyarellenes Viktor Baloga, hogy Magyarország kérésére kitiltották a schengeni övezetből – írja a Kárpáti Igaz Szó. Bejegyzésében a soviniszta ukrán politikus azon élcelődik, hogy Orbán Viktor miniszterelnök azért tiltotta ki őt a teljes schengeni övezetből, mert állítása szerint veszélyt jelent Magyarország nemzetbiztonságára.

 

Szerinte a magyar hatóságok félnek tőle, ennek pedig kiváltó oka a munkácsi Turul-szobor ledöntése, és az ukrán nemzeti címer felállítása a munkácsi vár fokán. Baloga eredményei értékelése és elismeréseként fogja fel Budapest reakcióját, és a tőle már megszokott módon, az ország területi integritásáért és szuverenitásért vívott harcként, hazafias cselekedetként próbálja eladni tetteit.

 

Baloga azt is tudni véli, hogy nem ő az egyetlen persona non grata a magyar kormány számára. Azt állítja, rendelkezik egy listával azoknak a személyeknek a nevével, akiktől a „magyarok félnek” és kitiltották. Arra is utal, hogy nem hátrál meg, kitart az elvei mellett, annak ellenére, hogy korábban többször is hátrányos megkülönböztetés érte. Végezetül azzal zárja, hogy ahogy eddig, a jövőben is felkeresi majd Ukrajna európai barátait, Magyarországra viszont nem utazott és nem is tervez utazni.

 

Kiszo.net

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.