Nyitókép: Halil Fidan / Anadolu Agency via AFP

 

A 7,8-as erősségű törökországi és szíriai földrengések halálos áldozatainak száma mostanra meghaladta a 45 ezret, a mentőcsapatok több száz embert kihoztak a törmelék fogságából, és még 12 nap után is találtak túlélőket a romok alatt. És olykor nemcsak emberek, hanem állatok életét is megmentik.

 

Ali Cakas török tűzoltó egy rémült macskát mentett ki a törmelék alól, és cica azóta is elválaszthatatlan megmentőjétől, egy pillanatra sem hajlandó elmozdulni mellőle. Egy videón látható, amint a tűzoltó az összedőlt épületek romjai előtt áll, a fekete-fehér macska pedig a vállán ül, és úgy tűnik, nagyra értékeli hősét.

 

 „Enkaznak (Törmelék) neveztük el, mert a pokolból hoztuk ki. Lehet, hogy ez egy kicsit kellemetlenül hangzik, de azt akartuk, hogy emlékeztessen a történtekre”

 

 hirdetes_300x300  

– fogalmazott a tűzoltó.

 

 

Cakas egy ideig abban reménykedett, hogy előkerül a cica gazdája. „Szomorúságot látok ebben a macskában – mondta a tűzoltó. – Magam mellett tartom, hátha jön a gazdája, de ha nem jelentkezik, azon gondolkodom, hogy magammal viszem afféle mementóként.” A legutóbbi hírek szerint végül a tűzoltó örökbe fogadta a cicát.

 

Enkaz és gazdája azóta a világhírnévre törnek, a macskának már Instagram-oldala is van.

 

nlc.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.