Nyitókép forrása: Körkép.sk/KL

 

Elképesztően és sokaknak megterhelően szeszélyes lesz az előttünk álló hétvége. Az előrejelzések szerint pénteken meleg, 20 fok közeli időjárásra számíthatunk, szombatra azonban 10 alá hűlik a hőmérséklet, sok helyen még ennél is hidegebb lesz. A tavasz várhatóan hétfőn tér vissza, de előtte vasárnap Nyugat-Szlovákiában 100 kilométeres széllökésekre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

 

A hektikus időjárás mögött az iMeteo portál szerint a Diethelm nevű anticiklon áll, amely holnapra zivatarokat hoz térségünkbe és meleg légtömegeket, mielőtt arktikus levegőt tolna be a Kárpát-medencébe. Két napra így visszatér a tél.

 

A jóslatok szerint pénteken délután érkezik meg a markáns, arktikus levegőt magával hozó hidegfront. A viharok elsősorban Közép-Szlovákiát és Kelet-Szlovákiát érintik majd, és nem lehet kizárni a jégverést sem.

 

  hirdetes_300x300   

Szombaton a déli járásokban 6-10 fokra és közepesen felhős időre lehet számítani, északon visszatérhet az egész napos fagy. Ez azt jelenti, hogy az ország déli részében lényegében egy nap alatt akár 10-15 fokot hűlhet a hőmérséklet. Vasárnap hét-nyolc fok lesz.

 

Az időjárás a rendes kerékvágásba vasárnap tér vissza, ám ennek is meglesz az ára, 100 kilométer/órásnál is erősebb széllökésekre kell számítani  Nyugat-Szlovákiában, beleértve Pozsonyt, a Galántai, a Dunaszerdahelyi, a Komáromi, a Vágsellyei, az Érsekújvári és a Lévai járásokat.

 

Hétfőn aztán megint 15 fok körüli tavaszi időnk lesz, bár valószínűleg borongós.

 

Forrás: SHMU.sk

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!