Nyitókép forrása: Körkép.sk/KL

 

Elszabadultak az elemek kedden, országos szinten tombol az ítéletidő. Pozsonyban hóvihar alakult ki 11 óra körül, a Csallóközben is számos helyen havazott, többfelé poliészterszerű gyöngyökben hullott a dara, és/vagy nagy pelyhekben hullott és hullik (vagy inkább szakad) a hó, miközben viharos erejű széllökések kísérik a havazást.

 

Nyugat- és Közép-Szlovákiában főleg a hó okoz problémát, keleten az iszonyú erejű szél fákat döntött ki, tetőket tépett fel.

 

Pozsonyban villámlásokkal kísért hóvihar alakult ki. A Duna menti  alföld számos pontján változékony intenzitással esik a hó.

 

 hirdetes_810x300  

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet közlése szerint egy Alpok feletti antaciklon és egy Ukrajna feletti ciklon közé kerültünk, és a két légtömeg között északról hideg arktikus levegő áramlik be, ez okozza az enyhén szólva is szokatlan időjárást.

 

Az ország csaknem egész területén első- vagy másodfokú riasztás van érvényben szél és fagy miatt. A veteményre, növényekre káros fagy miatt délen is elsőfokú riasztás lesz érvényben késő este 22 órától reggel 7 óráig. Várhatóan -3, illetve -5 fok lesz az éjjel.

 

Az alábbi fotók a Komáromi járásbeli Csicsón készültek nem sokkal 11 óra után.

 

Fotó: Körkép.sk/KL

 

Fotó: Körkép.sk/KL

 

Fotó: Körkép.sk/KL

 

Fotó: Körkép.sk/KL

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!