Nyitókép: Pool / Getty Images via spiegel.de

 

Bemutatták III. Károly brit uralkodó május 6-i koronázási ruháit. A fenntarthatóság jegyében a király nagyapja, VI. György kardszíját és kesztyűjét viseli majd a ceremónián az arany selyemmel készült köpeny és felöltő mellett.

 

III. Károly ugyanazt a királyi ruhát viseli majd május 6-i koronázásakor, mint amit édesanyja, II. Erzsébet is a koronázási ceremónián 1953-ban. A beiktatáson III. Károly arany selyemből készült, hímzett felöltőt is visel, melynek tetejére a IV. György király számára 1821-ben készült császári köpeny kerül majd. A császári köpeny szerepelt V. György, VI. György és II. Erzsébet koronázásán.

 

A koronázáson Vilmos wales-i herceg is szerepet kap: ő segíti majd fel apjára a felöltőt és a köpenyt. Az utóbbi időben hagyománnyá vált, hogy az uralkodók korábbi királyok és királynők által viselt ékszereket és ruhadarabokat újra felvegyenek, a ceremónián használatos kardszíj és kesztyű azonban a legtöbb esetben új. III. Károly király ebben is kivételt tett és a fenntarthatóság jegyében nagyapja, VI. György brit uralkodó kardszíját és kesztyűjét viseli majd a koronázáson.  A koronázási ruhadarabokat a londoni Towerben őrzik, ahol a többi koronázási jelképet is.

 hirdetes_400x285  

 

A ruha a papokéhoz hasonló, ami a királyság isteni természetére utal.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!