Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Májusban péntekenként és hétvégén közlekedésbiztonsági akciókat tartanak a rendőrök. A Hétvége névre keresztelt akció keretében a rendőrök elsősorban a vezetési sebesség betartását, valamint az alkoholfogyasztás tilalmát ellenőrzik a járművezetők és a nem motorizált közlekedés résztvevőinek körében. Erről a TASR-t Denisa Bárdyová rendőrségi szóvivő tájékoztatta.

 

„Pénteken, szombaton és vasárnap több forgalmi, közrendvédelmi és vasúti rendőr lesz a terepen” – jelentette ki. Elmondása szerint a cél a közúti forgalom pozitív befolyásolása, valamint az élet- és egészségkárosító következményekkel járó közlekedési balesetek számának csökkentése.

 

Az akció ideje alatt a rendőrség elsősorban a sebességet és az alkoholfogyasztást ellenőrzi.

 hirdetes_810x300  

 

„Ha azonban a rendőrség más jogsértést fedez fel, azokkal is foglalkozni fog” – mutatott rá. Elmondta, hogy az ellenőrzések elsősorban kulturális és társadalmi rendezvények helyszínein lesznek, illetve olyan helyeken, ahol a leggyakrabban fordulnak elő közlekedési balesetek.

 

„Idén év elejétől április végéig 3331 közlekedési balesetet regisztráltunk” – tette hozzá Bárdyová, hozzátéve, hogy ez 395-tel kevesebb, mint tavaly. Ugyanakkor 201-en súlyosan megsérültek, 70-en pedig életüket vesztették.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!