Nyitókép forrása: kulhonimagyarok.hu

 

Anyaföld, anyanyelv, anyaszív – anyák napja közeledtével, ezzel a három témával hirdeti meg újra a népszerű Magyar szemmel című fotópályázatát a Nemzetpolitikai Államtitkárság. A felhívás a Nemzetpolitikai Államtitkárság idei tematikus éve, a 2023 a gondoskodó nemzet éve programsorozatának részét képezi.

 

A pályázatra a világ bármely tájáról, a Kárpát-medencéből és a diaszpórából egyaránt lehet jelentkezni a témának megfelelő pályamunkával, emellett a felhívás az idei esztendőben egy rajzpályázattal is kiegészül a 14 éven aluli gyerekek számára.

 

A pályázat három témája: anyaföld, anyanyelv, anyaszív. E három témában várják a 14. életévüket betöltött pályázók fotóit, valamint az anyaszív kategóriában a 14 év alatti korosztály rajzait.

 

 hirdetes_810x300  

Az Anyaföld téma célja, hogy bemutassuk életünk forrását, szülőföldünket: a Kárpát-medence és a diaszpóra magyarsága által lakott lenyűgöző tájakat, magyarságunk kulturális örökségeit. Az Anyanyelv témában olyan alkotásokat várunk, amelyek középpontjában legfontosabb kulturális kincsünk, anyanyelvünk, annak szépsége, sokszínűsége, fontossága áll.

 

olvasható a szervezők közleményében.

 

Az Anyaszív kategóriában várják mindazokat a fotókat és rajzokat, amelyek témája az anyai szeretet, odafigyelés és támogatás sokszínűsége, szépsége.

 

A legjobb fotók és rajzok készítői értékes nyereményekben részesülnek. Beküldési határidő: 2023. május 29.

 

A részletes felhívás a www.kulhonimagyarok.hu oldalon olvasható.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!