Nyitókép forrása: SITA/Angela Piazza/Corpus Christi Caller-Times via AP

 

Linda Yaccarinót nevezi ki a Twitter új vezérigazgatójának Elon Musk, a cég tulajdonosa és jelenlegi vezetője saját pénteki bejelentése szerint.

 

A BBC hírportálja szerint Linda Yaccarino korábban az NBCUniversal reklámosztályának vezetője volt, ott mintegy kétezer dolgozó tartozott hozzá, és szerepet játszott a vállalat streamingszolgáltatásának elindításában is.

 

Musk csütörtökön jelentette be, hogy távozik a Twitter éléről, és egy női vezérigazgatónak adja át posztot. Az akkori közlés szerint az új vezérigazgató hat hét múlva veszi át a Twitter, valamint a platform tulajdonosának, az X Corp. vállalkozásnak az irányítását.

 

 hirdetes_810x300  

Elon Musk tavaly ősszel vásárolta meg a közösségi platformot, és már akkor jelezte, hogy nem akar hosszú távon vezérigazgató lenni. Azt ígérte, hogy amint megtalálja utódját, azonnal lemond a cégvezetésről. Musk csütörtökön jelezte, hogy a jövőben ügyvezető elnökként és technológiai igazgatóként vesz rész a Twitter irányításában.

 

Az új vezérigazgatóról szóló csütörtöki bejelentés hatására a Twitter részvényeinek árfolyama mintegy 2 százalékkal emelkedett a New York-i értéktőzsdén.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!