Nyitókép: pxhere.com

 

Júniussal beköszöntött az igazi nyári időjárás is a Felvidékre. Egyelőre még tűrhető a meleg, a meteorológusok pedig már azt is megjósolták, hogy vajon ilyen marad-e.

 

Április a meteorológiai mérések története óta az egyik leghidegebb volt, és a május is hasonlóan hektikus időjárást hozott. Azzal viszont, hogy hivatalosan is elrajtolt a meteorológiai nyár, felkészülhetünk az igazi nyári időjárásra is.

 

Az első júniusi napok stabil időjárást hoznak. Az Európa nagy része felett jelenlévő légnyomás a hét végéig minimálisan befolyásolja az időjárásunkat. Jövő héten, tehát június 5. és 12. között is jobbára napos, esetleg felhős időjárásra számíthatunk. A hét második felében több zivatar és vihar várható, de nem kell sok csapadékra számítani.

 

 hirdetes_300x300  

A június 13-val kezdődő héten már igazi nyári hőmérséklettel számolnak az időjósok, de a 30 fokos, trópusinak számító hőséget csak kivételes esetekben érjük el. A hónap feléhez közeledve egyre több lesz a zivatar és vihar. Ez azt jelenti, hogy az adott időszakban megszokotthoz képest átlagon felüli lesz a csapadékmennyiség.

 

Június 20-tól július elejéig átlagos időjárás várható. A meteorológusok szerint nem kell a megszokotthoz képest kirívó hőségre, vagy több viharra számítani. Tehát a hónap végén már többször elérhetjük a 30 fokos meleget – nem csak a déli járásokban.

 

Az előrejelzések szerint így júniusban nem kell extrém időjárástól tartanunk, arra feltehetőleg ott lesz majd a nyári szünet.

 

imeteo.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.