Nyitókép: drinksgeek.com

 

A korrupcióellenes ukrán nemzeti ügynökség felvette az orosz agresszort és a háborút támogatók nemzetközi listájára a Bacardi Limited társaságot, amely aktív üzleti tevékenységet folytat Oroszországban – írja az ua.news nyomán a Kárpát Hír.

 

A Bacardi Limited több mint kétszáz italmárka tulajdonosa, mint például a Bombay, a Bacardi, a Cazadores vagy az Eristoff. A világ egyik legnagyobb szeszesitalokat gyártó és forgalmazó vállalata a háború kitörését követően bejelentette, hogy felhagy az Oroszországba irányuló exporttal és reklámtevékenységgel.

 

Az ukránok szerint azonban a Bacardi továbbra sem hagyott fel az oroszországi tevékenységével, sokmillió dolláros üzleti forgalmat bonyolít le és újabb partnereket keres az agresszor országban. Ráadásul más cégek kivonulásának köszönhetően jelentős előnyre tett szert az orosz piacon. Az ukrajnai háború egy éve alatt 169 millió dollár értékű árucikket importált a cég orosz leányvállalata a Bacardi Rus. A cég tiszta bevétele a 2021-es adatokhoz képest 206,5 százalékkal gyarapodott.

 

hirdetes

Kárpáthír nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!