Nyitókép forrása: canva.com

 

A hétvége után a jövő hét elején is havazásra kell számítanunk. Vasárnap éjjel éri el az ország nyugati részeit egy intenzívebb hóhullám. A java azonban kedden jön majd.

 

Az első hópelyhek az ország minden részén megjelentek, országszerte hidegre fordult az idő, a havazás pedig, ha egyelőre rövid időre is, de az alföldeken is megmutatta magát. Nyugat-Szlovákia területén azonban az éjjel és főleg az elkövetkező napokban jelentős mennyiségű hó fog esni.

 

Szlovákia időjárást az iMeteo portál szerint egy melegfront fogja befolyásolni, ami már hétfő hajnalban csapadékot, havat hoz magával, főleg a nyugati és északnyugati járásokba. Éjszaka még fagypont alatti lesz a hőmérséklet, így a hó egy darabig kitart. De mivel napközben a déli járásokban többnyire bőven 0 fok fölé melegszik az idő, az éjszakai hó a legtöbb helyen el fog olvadni.

 

Sőt, azt sem zárható ki, hogy délnyugaton a havazás átvált esőre.

 

Egyelőre azonban nem zárható ki, hogy kedden újabb havazás éri el térségünket, amely több csapadékot ígér a hétfő hajnalinál. Az előrejelzések keddre még változhatnak, de az SHMÚ országszerte havazást, illetve délnyugaton havasesőt jósol, 0-3 fok közötti nappali csúcsok mellett.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!