Július 11-én a negyedik kormányellenes tüntetés zajlott Pozsonyban a Bonaparte lakópark előtt. A megmozdulás célja Robert Fico és Robert Kaliňák leváltása volt. Az eseményen az MKP legfőbb vezetése is képviseltette magát: Menyhárt József és Őry Péter személyében.

 

A párt országos elnöksége már az előző, harmadik tüntetésen is képviseltette magát. Ön miért tartotta fontosnak, hogy ma eljöjjön?

 

A Basternák-ügy, amely miatt jelen voltunk, egy komolyabb adócsalási ügynek indult. Adócsalások miatt az emberek viszonylag ritkán vonulnak az utcára. Ez az adócsalás azonban kvázi állami támogatással valósult meg. Érezzük ezt a paradoxont? Az adót az állam veti ki, még ha nem szeretjük is, a közjó végett. Majd, ugyanez az állam támogatja annak elcsalását.

 

 hirdetes_810x300  

Amiből pedig iskolákat, kórházakat, utakat lehetne építeni. De itt már rég nem erről van szó. A demokrácia alapjait kell megvédenünk. Visszaállítanunk az emberek rendőrségbe, ügyészségbe, igazságszolgáltatásba vetett bizalmát.

 

Mi a véleménye Robert Kaliňák leváltásáról?

 

Az MKP támogatja az ellenzék törekvéseit Robert Kalinák belügyminiszter leváltására. De vajon mit oldana meg, ha a miniszter helyére egy újabb smeres pártkatona kerülne? A legnagyobb kormánypártnak, úgy tűnik, a DNS-ében van a korrupció. Mindannyian, akik szeretjük szülőföldünket, és felelősséget érzünk a jövőjéért, üzenjük az államhatalom korrupt képviselőinek: akkor tennék a legjobbat ennek az országnak, ha lemondanának!

 

A tüntetésen Malina Hedvig szülei is részt vettek, akikkel Ön és Őry Péter is hosszan beszélgettek. Miről?

 

Szimbolikus lépésnek tartom, hogy ők is tüntetnek. Malina Hedvig a diákom volt Nyitrán. Én ugyan nem voltam ott aznap, amikor összeverve, feldagadt és vérző arccal, hátán a felirattal betámolygott a magyar tanszékre. De ott voltam, amikor két héttel később a bizottság előtt vizsgázott. Hibátlanul. És ott voltam, amikor a szakdolgozatát védte: első gyermekét várva, magabiztosan és felkészülten zárta tanulmányait.

 

Személyesen sosem volt módunk a történtekről bővebben beszélgetni. Pedig elmondtam volna Neki, hogy sokat tanultam Tőle: kitartást, erőt, hitet… Ezt mondtam el a szüleinek is. Örülök, hogy egymás mellett állhattunk. A politika ugyan az egyezség tudománya. De van, akivel és amivel nem lehet kiegyezni.

 

MKP.SK – Menyhárt József az ellenzéki tüntetésekről

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!