Vasárnap megkezdi edzőtáboros felkészülését a magyar labdarúgó-válogatott. Ezzel kapcsolatban nyilatkozott Bernd Storck szövetségi kapitány az M1-nek és az M4 Sportnak.

 

„Most még csak február van, de fontos, hogy korán elkezdjük a felkészülést. (…) Néhány tesztet szeretnénk végrehajtani a játékosokon azért, hogy lássuk, miben kell még fejlődniük a következő néhány hónapban. Később, néhány gyakorló feladatot is elvégeznek. Az utolsó napon, szerdán pedig játszanak majd egy edzőmérkőzést. Van néhány új játékosunk, fel akarjuk készíteni őket, nemcsak az Európa-bajnokságra, hanem a világbajnoki selejtezőkre is. Úgy gondolom, érdekes kihívás előtt állunk mindannyian”

 

„Azt hiszem, jó elegyet alkotnak a fiatal és a rutinos játékosok. Decemberben olyan futballistákat is meghívtam, akiket ismertem korábbról. Meg akartam adni nekik a lehetőséget, hogy bizonyítsanak. A fiatal korosztályokban is megnézzük, hogy ők mire képesek, aztán persze ott vannak azok a játékosok, akik kijuttatták az országot az Eb-re. Nagyon jó játékosállományunk van, és szeretnénk élvezni ezt az elkövetkező néhány napot.”

 

 hirdetes_300x300  

„Először is tisztában kell lennünk a játékosok fizikai állapotával. Hónapról hónapra fejlesztenünk kell őket ezen a téren, aztán márciusban összegyűlünk, és felkészülünk a Horvátország elleni mérkőzésre. Úgy gondolom, fizikailag kell készen állnunk, utána a kreatív résszel is foglalkozunk. Emellett nagyon boldog vagyok, hogy minden hónapban össze tudom gyűjteni a fiúkat. Februárban három közös napunk van, aztán márciusban már hivatalos FIFA-felkészülési napjaink lesznek, amikor Horvátországgal csapunk össze. Áprilisban, azt hiszem, egy hetünk lesz. Ez jó lehetőség számomra, hogy felmérjem a játékosok állapotát. Május 8-án aztán megkezdjük a közvetlen felkészülést a Magyarországon játszó játékosokkal, tíz nappal később pedig már a külföldön futballozók is csatlakoznak hozzánk.”

 

Forrás: Nemzeti Sport – Bernd Storck hálás az NB I-es edzőknek

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!