A dunaszerdahelyi ultramozgalomról

 

(…)

 

Az YBS 2008-ban alakult, de gyorsan szét is vált, mert néhány  szimpatizáns megalakította a Felvidéki Harcosok csoportosulást. Később kivált ultrákból alakult meg harmadik csoportként a Wallace Army.

 

 hirdetes_300x300  

„Azóta az YBS-nek is volt néhány átalakulása, most már mi is a nemzeti vonalat képviseljük. Ezen kívül alakulóban van még egy fiatal csoport, tizenhét-tizennyolc év körüli az átlagéletkora. Ők az utánpótlás, mi pedig próbáljuk őket segíteni, már amikor hagyják. Létszámban azért messze mi vagyunk a legtöbben: az YBS hetven és száz közötti aktív tagot számlál, ők a munkából is kiveszik a részüket, a szimpatizánsaink viszont több százan vannak.”

 

A Nélküled című szám „himnusszá” válásáról

 

„A szövege nagyon megérinti a szívünket, hiszen rólunk, az elszakadt részeken élőkről szól. Nem ismertük korábban a dalt, de itt a Turul Bárban benne van a zenegépben. Egy kisebb társaság hallgatta meg néha, aztán egyre többen ismertük meg. Először a meccsek után kezdtük el itt a Turulban énekelgetni, aztán egyre több embernek megtetszett, végül egy vállalkozó úgy döntött: ötezer példányban kinyomtatja a szöveget, mi pedig kirakhatjuk a stadionban a székekre. A többi már ment magától. Ne árulja el senkinek, mert meglepetés, de Nyerges Attila ma saját maga fogja előadni a szerzeményét, ugyanis a klub meghívta, hogy kedveskedjen nekünk.”

 

(…)

 

A DAC játékoskeretéről és edzőiről

 

„A külföldiek – és nekünk a szlovákok is azok – csak euróért játszanak. A helyiek, a magyar érzelműek viszont a szívükért. Már azt is beszéltük egymás közt, hogy milyen jó lenne, ha székely vagy délvidéki gyerekeket hoznának ide. Szerintem látnának egy-két videót a szurkolásról és már másodlagos lenne nekik a fizetés.”

 

(…)

 

„Utánpótlásszinten bizony elég nagy az edzőhiány itt. Olyan szakembereink vannak, akik negyven éve dolgoznak. Négy évtized alatt azért sok minden megváltozott, kivéve az ő mentalitásuk. Úgyhogy az akadémián óriási szükség lenne megfelelő trénerekre is.”

 

A szurkolásról és Himnuszéneklésről

 

„Az egész mozgalmunknak ez a plusz töltete. Nemcsak a focival foglalkozunk a hétköznapokon, hanem harcolunk a magyarságunkért is. Éppen ezért nem örülnék, ha például a magyar bajnokságban játszanánk. Elveszne a varázsa annak, hogy mit képviselünk. Ráadásul inkább legyek Szlovákiában k..va magyar, mint Magyarországon rohadt tót…”

 

Ahogy minden meccs előtt, most is felhangzott az összes drukker torkából a magyar Himnusz, ami miatt még a mai napig érik őket atrocitások.

 

„Pedig próbáljuk megértetni velük: ne az legyen a problémájuk, hogy mi elénekeljük, hanem inkább az, hogy ők nem! Ne fütyüljük ki a másik himnuszát, hanem inkább frappáns válaszként énekeljük el a sajátunkat!”

 

Nemzeti SportDomonkos Roland: Harcolunk a magyarságunkért, az NB 1-ben elveszne, amit képviselünk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!