Ábrahám
  • HUF: 399.23
  • USD: 1.02
  • 22 °C
  • 35 °C

Hirdetés (X)

politika

Paška a helyén maradt – végeredmény

A számok nagyban alátámasztják a tegnapi bejegyzésemben előre vetítetteket: a HZDS saját léte érdekében, ahogy várható volt, nem kockáztat, a koalíció így egy emberként elutasította Paška visszahívását. Az ellenzék ellenben magyarázkodhat, hová tűnt 6 illetve 5 szavazat (a volt KDH-s Gabura képviselőt leszámítva) a soraiból. Paradox egy helyzet, az biztos. “Egységes” koalíció, és megosztott ellenzék. Ennyi, amire a rendkívüli ülés után fény derült. 1-2 tippem talán még volna is, merre kéne keresgélni a hiányzó szavazatokat…í
Ami Vladimir Mečiart illeti, teljesen megaláztatva, ezekben a percekben is menekül a parlament folyosóin az újságírói kérdések elől. Zdenka Kramplová, a HZDS eddigi parlamenti képviselőjének és pártigazgatójának új földművelésügyi miniszterré való mai kinevezésével ellenben már el is kezdődött a pénzszerzés időszaka a következő választásokra. Az új minisztert akár nevezhetnénk Vladonak is, olyan mindegy. Kramplováról annyit érdemes tudni, hogy Mečiar  külügyminisztere volt az utolsó időszakban, aki az 1998-as kormányváltás után önkényesen kint maradt egy ideig Kanadában, alig lehetett őt hazacsalogatni és megszabadítani a diplomata útlevelétől 🙂 Államalapító Vladonk egyik nagy kedvence, akit, utánna szabadon, csak “szívós körtécske-ként (hruštička húževnatá) ” ismer a honi közvélemény. Állitólag Bulgáriában végzett diplomás mezőgazdász, dehát ilyen alapon én is lehetnék akár a Jegybank elnöke is. Bloggerként mindenesetre dörzsölhetjük a tenyerünket, nem fogunk unatkozni az előttünk álló időszakban, annyi szent!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

JClayton
2007. nov. 27. 14:34

A kukac.sk-ról van, de nagyon szép.


"tudjátok mi a véletlen szám? az 59.
mert:
smer + sns 69 mandátum
hzds 16 mandátum
ellenzék 65 mandátum

hogy Paška megbukjon 75 szavazat kell
ha a hzds megmakacsolná magát, Ficonak kell 6 szavazat

ellenzéki 65-6=59

na ezért !!!!"

Tee
2007. nov. 27. 14:52

Ez tényleg szép.

nyomkereső
2007. nov. 27. 15:27

Igen, a kukac nagyon okosan kovetkeztet.
Valami ilyesmirol irtam en is a tegnapi bejegyzesemben:
"Robert Fico kormányfő már jó előre biztositotta magának a parlamenti többséghez szükséges legalább 76 szavazatot. Még Jureňa leváltása előtt."

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Kövessen minket