Tisztelt Házelnök Úr, 

mivel reményeim szerint a nyártól már Brüsszelben, illetve Straszburgban képviselem választóim érdekeit, angol tudomásomat egy külföldi nyelvtanfolyam keretén belül szeretném tökéletesíteni, hogy ezzel is méltóbban képviselhessen országunkat az európai döntéshozatalban. Tudatosítom azonban, hogy ebből kifolyólag ideiglenesen nem tudom ellátni képviselői teendőimet, ezért a távollétem alatt nekem járó fizetésről ezennel lemondok.

Tisztelettel

Boris Zala

Hát igen, körülbelül ennyi fájdalommentes sor kellett volna ahhoz, hogy emlegetett képviselöjelöltünk patyolattiszta lelkiismerettel válaszolgathasson a sajtó kérdéseire oxfordi „szolgálati útjával kapcsolatban”. Illetve ebben az esetben nem is lett volna kinek és mire válaszolni, mert senkinek nem lett volna kérdése. Hacsak nem arra irányultak volna, hogy a Nemzeti Tanács Külügyi Bizottságának elnöke miért bújócskázik már november óta és miért mindig Kramplová asszony vezeti az üléseket, mert ezen is van mibe belekötni.

 hirdetes_810x300  

De kár a szóért, mert nem így történt, Zala úr arra épített, amire előtte már sokan, többnyire sikerrel. Tehát hogy „úccse jön rá senki”. De mivel a sajtó és az olvasók is unják már a válságot, energiabiztonságot és a hasonló régebben húzódó témákat, át kell orientálódni az európai parlamenti választásokra. De nem lehet ám magasztos európai jelszavakkal kezdeni az informálást, mert az nem érdekel senkit. Meg amúgy is még ehhez korán van. Tehát indítsuk a témát még csak így novícsaszosan blikk-esen: „‘egy képviselőjelölt, aki már lélekben európai, de gyakorlatban még szlovákiai képviselő, az adófizetők pénzéből inglis lörning-ezik”.

De hogy a téma lényegi részéhez térjek vissza, azt hiszem azt nem kell igazán részleteznem, hogy Boris Zala tette hagy némi kívánnivalót maga után. Munkaidőben lógott. Nem is keveset. Mégha nem is nyaralni volt 3 hónapig, ezt nem illik. Mivel választók ezrei választották meg, hogy az érdekeiket képviselje a törvényhozásban és polgárok millió adakoztak adó formájában a fizetésére, amiért nem végezte a munkáját.

Ehhez tovább nem is nagyon van mit hozzáfűzni, mindössze csupán annyit, hogy a hasonló húzások nálunk már annyira megszokottak, hogy lassan fel sem kapjuk rá a fejünket. Amikor nem milliós sikkasztásokról van szó, hajlamosak vagyunk tudomást sem venni róluk, pedig kellene. Minden hasonló ballépést a választásokon a választóknak kellene megbüntetni, de nálunk még sajnos ez sem működik. Erre lesz példa mai hősünk is, akinek semmiféle kára nem fog oxfordi útjából származni. Az eredményt lásd június 6-án.

Mint ahogy nem származik Rafael Rafajnak sem, akinek jó kolléga lévén nem okozott gondot Slota Jancsi fedezése sem. Most pedig még van annyi bőr is a pofáján, hogy elsőként kritizálva rója fel Zalának: „a képviselő elsőrendű feladata a parlamenti munka”. Ez így is van, viszont érvényes olyan képviselőkre is akik pártelnökök is egyben. Ja, és Raffa, favágó barátnőnket sem illik tévébe tuszkolni. Szavaimat bizonyítja, hogy emellett is elsiklottunk komolyabb következmények nélkül.

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!