Azt hiszem az elnökválasztási kampány egyik utolsó (ha nem a legutolsó) releváns információjával van ma teli a sajtó: Ivan Gašparovič tulajdonképpen SMER-tagnak érzi magát, mégha valójában párton kívüli jelölt és elnök is, és az ő veresége a SMER számára is jelentős kudarc lenne. Ezen tulajdonképpen lehet meglepődni, megsértődni, mosolyogni, reményre ébredni is, attó függ persze, honnan nézi az ember és melyik tábort erősíti.

Azok akik Gašparovič-szavazók, és emellett még burokban is élnek, most meglepődhetnek és megsértődhetnek: figyeld má, sanyi (šaňo), a mi polgári jelöltünk nem is annyira polgári, a mi független elnökünk nem is annyira független. Lehet hogy a versenyautóját is automatika kezeli? Legyünk azért realisták, ilyen veszteség nem nagyon fogja (remélem már nem sokáig) regnáló elnökünket érni. Ennyire nem élhet senki burokban, hogy rá ez a vallomás és a SMER-hez és kormánykoalícióhoz való közeliség az újdonság erejével hatott, és ez hír értékű volt.

Van azonban egy második síkja is ennek a hírnek, amin viszont már meg lehet és meg is kell sértődni. Én személy szerint nem fogok, mert nem ez a legnagyobb eddigi ballépése „barátunknak”, és a szavazói között sem tudhat, de a szavazóbázisának egy gondolkodóbb hányadától ezt most elvárom. Emberek, elnökötök, illetve elnökünk a szemetekbe hazudott! Ez azért egy jellemet mutat be, még azoknak is, akik eddig feltétlen hívei voltak.

Amíg nem tudom, hogy bizonyítani tudják, mindent tagadok. Ez a taktika szarvashiba volt Gašparovič részéről. Hisz a helyes megoldás az, hogy: „Ha tudom, hogy nem tudják bizonyítani, hogy hazudok, akkor tagadok”. Ezt viszont szegény feje nem tudhatta, ezért már a lift előtt maszatolnia kellett volna a kamerába. „Hát izé, sosem tagadtam, hogy a SMER politikája közel áll hozzám és az intézkedései nagyrészével egyet tudok érteni, ezt így értettem. ” De nem, ő azt állította, hogy „Határozottan nem igaz!”. KELL, hogy ezzel diszkreditálja magát minden normális embernél: egyrészt azért mert nem jó politikus, ha még egy maszatoló félmondatot sem tud magából kiimprovizálni, olyat, amiből gond nélkül kibújhat. Másrészt meg azért, mert egyszerűen hazudott. Nem ugyanaz a kettő, vigyázat!

Nem elhanyagolható vetülete a hírnek az, hogy így megkérdőjelezhető Gašparovič egyik fő kampányeleme. Miszerint ő párton kívüli, Radičová pedig egy párt alelnöke. Ezzel ugyanis többször érvelt a kampány során szegényke. De tény, ha azt mondja, hogy én nem vagyok párttag, kivételesen igazat fog mondani.

 hirdetes_400x285  

Ahogy már egy régebbi posztomban is írtam, nem tartom 100%-os elnökjelöltnek Radičovát, de azért remélem, hogy itt a célegyenesben ennek a hírnek a hallatán azért egy pár Gašparovič-rajongó magához tér és ha nem is átszavaz, de legalább korlátozva fogja érezni magát, hogy akár pár métert is tegyen egy gátlástalanul hazudó ember elnöki székbe jutattásáért.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!