Beköszöntött végre a tavasz, és vele együtt a jó idő. Új élet költözik a természetbe, rügyezik, virágzik körülöttünk minden. A sört is egyre hidegebbre kell hűteni, a lányokon kevesebb és kevesebb a ruha.  Csupa jó dolog és kihívás az embernek.

A tavasz egyben a nagytakarítások időszaka. Rendesen ki kell porolni a szőnyegeket, matracokat, a téli sózást követően pedig a kocsira is ráfér az alapos mosás, tisztítás. Alig van háztartás, ahol ezeket elmulasztanák.

Szlovákia a mai napra országos méretű nagytakarítást hirdetett. Pozsonytól Királyhelmecig, reggel 7-től este 10-ig mindenki tehet valamit a jobb, élhetőbb, tisztább környezetért. Kis lépés az embernek, de nagy lépés Szlovákiának. Sok kicsi sokra megy alapon, jó koordinálással, némi kitartással és szerencsével vasárnap reggelre kivirulhat az ország. Ne hagyjuk hát ki az alkalmat!

Mindezt felismerve az elmúlt két hétben mi is megkérdeztük honlapunk olvasóit arról, mennyire tartják fontosnak a tavaszi nagytakarítást. Négy százalékuk, mintegy 114 fő véleménye ismert. Közülük 103 (90 %) már alig várja, hogy  seprűt, lapátot, vödröt vagy a rongyot ragadjon. Ketten (2 %) pompásan érzik magukat a mostani mocsokban. Kilenc olvasó (8 %) pedig,  még ha naponta történetesen térdig  is kell gázolnia a kutyagumiban, akkor sem mutat különösebb érdeklődést a megmozdulás iránt.

Pedig csak annyi kellene, hogy ötévente mindnyájan felkerekedünk, és teszünk valamit a környezetért. Mert nagyon is szükséges, hisz rólunk, a jövőnkről van szó. Bizony!

Az utca tiszta, tiszta, tiszta kosz. Rendbe kéne végre tenni! Ne maradjunk hát otthon! Na söprés

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!