A  Most-Híd egy kőkemény üzleti befektetés, mely leginkább egy  piramisjátékhoz hasonlítható, ahol főleg az első körben taggá vált szerencsevadászok bíznak abban, hogy befektetett pénzük megtérül. Minél később száll(t) be valaki, annál valószínűbb, hogy marad a szopóág, és a kulisszaszerep.

„A Most-Híd egy üres halmaz”,  hallható úton, útfélen. Azaz, az MKP vezetőségéből Bugár Béla leváltásával kiszorult mecénások gyülekezete, akik utolsó dobásként mindent egy lapra téve  megpróbálnak visszakapaszkodni a hatalomba. Ezt látszik alátámasztani az a Facebookon tegnap elfogott, a Králik TV műhelyéből származó videó is, melyet – ha már lúd, legyen kövér alapon –  írásos kivonatával együtt, mindenféle utószerkesztés nélkül, eredeti szövegkörnyezetében közlünk.

A felvételen  Bastrnák „nem tudom mit mondjak, de valamit mondok, hátha beveszik” Tibor (BT) parlamenti képviselő, Komárom város polgármestere, a Most-Híd elnökségének tagja (para)olimpiai érmes teljesítménye látható, ahogy nekifeszülten magyarázza pártja jelöltállítási mechanizmusát. Próbálva leplezni a nagy humbugot, hogy az alakuló közgyűlésről lekésett, nagyrészt másodrendű tagként kezelt Most szimpatizánsok bármilyen formában  beleszólhatnak, ne adj isten ők maguk is  befutó helyre kerülhetnek az (egyébként jó előre leosztott) parlamenti listán. Jó gyötrődést szórakozást. Ha mondandója  esetleg nehezen értelmezhető, a hiba nem az Ön készülékében van.

BT: (…) Körülbelül ide most 40 ember volt meghíva, ami azt jelenti, hogy bizonyos ideig, akik leadták a jelentkezésüket, az információim szerint körülbelül 60 klubtagja van, tehát azóta, hogy járási elnökség lezárta, hogy, tehát csinált egy időpontot, hogy mikortól, ahhoz képest azóta már jöttek be újabb-újabb. Az tehát olyan négy hét plusz-mínusz, tehát múlt hét szerdán volt azt hiszem lezárva, hogy akik addig leadták a jelentkezésüket, azok lesznek meghíva. És azóta jött be még, ha jól informáltak, még 18 kérvény.

Jelenleg ezen a klubgyűlésünkön körülbelül 40-en voltak, vettek részt. Lehet hogy 38-an, és akkor bocsánatot kérek, hogy tévedtem. és a komáromi klubnak körülbelül 60 tagja van körülbelül most.

Ezt a klubtagságot úgy kell érteni, hogy párttagság?

 hirdetes_810x300  

BT: Nem.

Nem kell, hogy párttag legyen?

BT: Nem. Egyébként, ugye, az Alapszabály szerint ugye jelenleg az alapítók a párttagok, a többiek támogató tagságot nyertek azzal, hogy hogy felvételüket kérték ebbe a pártba. Ez ugye egy átmeneti  időpont. Pontosan azért, mert mi ugye újak vagyunk, és azért nem ismer mindenki mindenkit. Tehát, ilyen szempontból ez egy pozitív szűrés. Tehát utasítunk el embereket, de viszont van egy egy éves átmeneti időszak, amikor támogató tagként van regisztrálva.

De a klubtagnak nem kötelező még csak támogató tagnak sem lenni?

Bastrnák Tibor Kép: Králik TV
Bastrnák Tibor Kép: Králik TV

BT: Így, hogy Isten igazából itt ugye, mert valami alapját, valami alapján meg kellett szólítani ezeket az embereket. Tehát, akik a pártba kérték a felvételüket, és támogató tagjává váltak a pártnak, azok lettek természetesen meghíva.

Ez a klub gyakorlatilag aktivistákból áll? Mi a különbség a klub és a párt között? Mert számomra ez nem teljesen világos.

BT: Megmondom. A párt egy kötött szervezet, ahol különböző jogokkal felruházott rendszerben épül fel. A klubban pedig, a klub egy kötetlen szervezet, ahol mint elmondtam, a tagság fogja megmondani, tehát azok a klubtagok, azok szerkesztik olyanná, amilyenné ők fogják formálni.

Tehát hogy ha vesszük az MKP-t, ugye ott megvan az, hogy kell elnököt választani, kell alelnököt választani, kell elnökségi tagokat választani. Megvan, hogy ennyi, milyen, hogyan, hogy áll fel, mi az egyiknek a jogköre, mi a másiknak, mi a harmadiknak.

Itt nálunk a klubban ugye elnököt és alelnököt választunk. Az elnöknek és az alelnöknek nincs semmivel sem, semmilyen döntéshozó szerepe. Ő hívja össze, ő vezeti, természetesen, de ezen kívül nincsenek olyan megkötések, mint más pártban, most épp ez az MKP-t mondtam, mint hogy hívják. És ugyanúgy a klubtagoknak sincs olyan kötelezettsége, hogy jaj, kétszer nem jöttél el, akkor most holnapután ki vagy zárva, mert Jézus Mária, te rossz ember vagy. És így tovább. Tehát pontosan ezek azok a különbségek.

És mik a jogosultságai a klubnak?

BT: A jogosultságai pontosan az, hogy minden beosztott döntés, tehát ők jelölhetnek embereket, jelöltet, jelöltet, jelöltté válhatnak, tehát ezek a pozitív jogai megvannak a klubtagnak.

Csinálunk ilyen járási ööö, hogy is mondjam, igen. Ki szeretnénk kérni az emberek véleményét abba, abból, hogy, és a klubok véleményét is igazából, hogy, hogy csinálunk ilyen jelölőgyűlést, most pénteken. Ez azt jelenti, hogy ott azt akarjuk eldönteni, hogy ugye nálunk is vannak bizonyos kvóták, hogy a 150-es listára hányan fognak különböző járásokból felkerülni, és hogy kik azok az emberek, akiket föl szeretne tenni ez a járás erre a listára. Tehát ilyen szempontból meg akarjuk kérdezni a klubtagjainkat arról, hogy mi az ő véleményük. Pontosan erről is beszélgessünk, hogy kinek mi a véleménye, ki hogy látja ezt a történetet, és kinek mik az ambíciói, ki mit akar ebbe, milyen szerepet akar ebben a pártban.

Milyen eredményt vár a választásoktól járási szinten a Híd?

BT: Nem határoztunk meg egyelőre ilyen prioritásokat, úgyhogy meg fogjuk látni. Mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.

Ennyit Bastrnák tegnapi sajtótájékoztatójáról. Aki az elhangzottakat bekajálja, lakjon jól vele! A kép azonban elég világos. Bugárék pártja szinte kizárólag csak a médiában létezik, ahol meg is tesznek mindent annak érdekében, hogy komoly politikai pártnak  tűnjenek. A Most viszont tényleg egy üres halmaz, ahol a csomagolás mögötti tartalmat hiába is keresnénk.

A  Most-Híd egy kőkemény üzleti befektetés, mely leginkább piramisjátékhoz hasonlítható. Piramisjátékhoz, melyben legalább az első körben, a Most alakuló közgyűléséig taggá vált szerencsevadászok bíznak abban, hogy befektetett pénzük megtérül. Viszont minél később száll(t) be valaki, annál valószínűbb, hogy számára marad a szopóág, és a kulissza szerep.

A Most-Híd parlamenti listájának befutó helyein ugyanis valószínűleg az alábbi befektetők nevei szerepelnek majd,  kiegészítve 1-2 ismertebb szlovák névvel a második, harmadik tízben.

most-zoznam-darcov-21

most-zoznam-darcov-31

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!