Gyöngyi
  • HUF: 364.41
  • USD: 1.18
  • 10 °C
  • 18 °C
politika

Most – HídDAL-ban mondom el

(május 6.) Billboarddal frissítve !

Az alábbiakban Zorro vendégszerzőnk írását közöljük.

Szomorú, elkeserítő, megalázó, hihetetlen, kicsinyes, primitív, undorító, visszataszító. Az én szavazatom megszerzésére még csak  kísérletet sem tettek. Kíváncsi vagyok, hogy a helyi szavazótáborral mire jutnak. Helyszín: Marcelháza.

Személy szerint közelebbről akkor találkoztam először  a Most-Híddal, amikor egy ismerősöm a Facebookon  kikérte a véleményemet róluk. Miután türelmesen végighallgatott, elmondta, hogy igazából azért kérdezi, mert hogy Marcelházán is meg kéne alakítani a helyi alapszervezetet. “Mindössze 8 embert kell összeszedni”, mondta (ha jól emlékszem).  Igyekeztem megindokolni, miért nem tartom ezt jó ötletnek, meg különben is, minek?

Amikor hazafelé megláttam a buszmegállóban a plakátot, egyből beugrott: ” Na szép kis vasárnap esti Dáridó lesz itt”. Előtte még megtudakoltam a helyi Híd aktuális helyzetét. “Nincs még meg a Hídnak egyik lába sem, de a folyó is hiányzik, ami fölé fel kellene húzni”, érkezett a válasz, melytől megnyugodva elindultam a kultúrházba.

A helyszínen nagyon sokan voltak. Először a kampányfőnök köszöntött mindenkit, majd bevonultak az első sorba  maguk a képviselőjelöltek. A pártelnökkel zajló beszélgetés a szokásos kampányfogásokat tartalmazta (annyira átlátszó volt, hogy nem is tartottam fontosnak megjegyezni). Bugár Béla pártelnöktől  többek között megtudhattuk, hogyan tömte még kölyök korában csintalanul a cigit.

A mintegy húsz perces beszélgetést követően “Magyarország egyik legnépszerűbb előadóját” hívták színpadra, mire bejött  Galambos Lajos (lelkük rajta). A közönség szinte extázisba esett, onnantól kezdve pedig helyre  is állt a rend. A többiről szóljanak maguk a fényképek:

img_1064-682x1024

Valami Anita

img_1067-1024x682

Anita:” Igen, ez az! Nagyon jó közönségem van!”

img_1085

Gondolom, az előadók a színvonalhoz igazodnak. “Légy ott, ahol a célcsoportod” – mondta David Plouffe, Barack Obama kampánytanácsadója.

img_1092-1024x682

Anita:” Hány éves vagy tündérkém ? Igen, Te kis fogatlan. 5- 6?
Te leszel most az én Tündérkém, jó?

img_1095-1024x682

Nagyon ügyesen táncoltok…

img_1102

Meghajlás a Híd előtt (…vagy lemegyek hídba?)

img_1104-682x1024

… és akkor most jöjjön az az ember, aki…

img_1109-682x1024

Balla Igor: Te mindig ilyen jó gyerek voltál?
BB: Nem, kiskoromban rosszul tanultam, és amikor megtömtem az első cigimet…

img_1111

Mért is alakultatok meg? Elmeséled?

img_1113-1024x682

Kevés olyan kultúrprogram van, melyre ennyien eljönnének.

img_1122-1024x682

Most pedig következzék Magyarország egyik legnépszerűbb…

img_1130

Jó látni, hogy ennyien eljöttetek. Tudjátok kire kell szavazni?

img_1139

Zsolti, egy parti fotót ?

img_11411

Tuti a buli, én lehidalok…

img_1162

Belőled csillag születik.

img_11681

Kék a szeme…

img_1178-1024x682

Híd: “Ez elsősorban minket érdekel!”

img_1187-1024x682

Szívemből tudom ajánlani…

img_1188

Lajcsi: A közönség milyen számot kérne? Nem, nem a táncosok itt elöl, ott hátul a közönség.
Közönség:…
Lajcsi: Nem, az nem én vagyok, az az XY dala.
BB: Nem baj énekeld nekik (nem érdekli az a parasztot).
Lajcsi: Na, akkor éneklem a… dalt. Maguk meg majd választanak júniusban.

Szerk. megj. Várjuk a további képes kampánybeszámolókat, akár a többi párt háza tájáról is.

Egy olvasónknak köszönhetően tesszük közzé az alábbi billboardot, mely a mai napon  készült Késmárkon:

Most billboard
Most billboard

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

jclayton
2010. Már. 08. 12:48

Vasárnap vissza kellett utaznom Pozsonyba, ezen nem voltam. Ha ez tényleg így volt, akkor az MKP nagyon kezdhet félni, mert a hagyományosan passzív Marcelházán még nem volt ennyire népszerű politikai rendezvény.

marci
2010. Már. 08. 13:30

Ez megint ékes példája annak, hogyan forgassuk ki a tényeket. Kampányolás folyik mindenütt, minden párt azt szorgalmazza, hogy meggyőzze a szavazókat. Biztos vagyok benne, hogy a marcelháziaknak tetszett a műsor. Mármint a többségnek. Egy Quimbyt nem biztos, hogy értékeltek volna.

Haray
2010. Már. 08. 13:32

Hmm... Isten ments, hogy a Hidat védjem, de akkor most az ő hibájuk, hogy a nép a Lakodalmasat szereti?

Hideg
2010. Már. 08. 13:44

Egészen hihetetlen, hogy Lagzi Lajcsival meg Egyszámomvanhúszéveazténeklem Anitával szavazókat lehet nyerni. Kedvem volna körberöhögni azt a kampányfőnököt...

Tizedes
2010. Már. 08. 13:51

Marci, tevedsz. Az MKP kampanyrendezvenyein peldaul Presser Gabor fog zongorazni, de nehany akcion a Nemzeti Filharmonikus Zenekar is jatszik majd, szemelyesen Kocsis Zoltan vezenyletevel. Elvegre az MKP valasztoinak masak az igenyeik. Tobbek kozott ez az egyik legjellemzobb kulonbseg a ket part szimpatizansai kozott. Ne csinalj ugy, mintha ezt nem tudtad volna!

jozsi
2010. Már. 08. 14:01

Az elso bekezdes utan varom, hogy valami hihetetlen, undorito, visszataszito....dolgokrol szerzek tudomast... Milyennek kene lennie egy kulturhazi kampanynak? (annyiban tudok igazat adni a szerzonek, hogy egy kampany (agymosas) valahol mindig visszataszito) Ha ez egy riport akart lenni (es ugy latom) akkor nem latom az elso bekezdes ertelmet; a jo riport onmagaert beszel.

Parkanyer
2010. Már. 08. 14:30

ha ez igy folytatodik tovabb, akkor mindket part rendezvenyein Wagnert kell lassan jatszani, az utolso tetelt az Istenek alkonyabol.

polak
2010. Már. 08. 15:20

ideje lenne a körkép nevet kórképre változtatni, vagy legalább az mkp logót tegyétek ki végre.. lehet a hidat kritizálni, de arról nem igazán ők tehetnek, hogy a nép ennyire igénytelen. a mkp választási hacacáréi hasonló "színvonalat" képviselnek, kíváncsi vagyok egy mkp-s rendezvény beszámolójára, vajon többet lehet-e kihozni belőle, bár a körképnek biztosan sikerülni fog..

nyomkereső
2010. Már. 08. 15:24

Poli, írd meg, bizisten, lehozzuk!

Colonial
2010. Már. 08. 15:48

Pedig nem is lenne nehéz fogást találni a Hídon, de az ilyen cikkekkel már teljesen úgy tűnik mintha Bugárék állnának a Körkép mögött, és próbálják az MKP-seket negatív fényben láttatni :) Pedig 2-3 bejegyzéssel ezelőtt úgy tűnt javulás lesz ezen a téren :( Ha meg valaki bepötyögi a google-ba hogy mkp meg lakodalom lajos, rögtön látja hogy nem csak a híd hívja őt mulatni... akkor meg minek ez az egész álarcosbál?

Zorró
2010. Már. 08. 16:15

Az első bekezdésben csupán tömören megfogalmazom, hogy összességében milyen érzéseket keltett bennem az ott töltött óra. Igyekeztem eltekintve minden elfogultságtól, elnézést ha nem sikerült... Ha bennem ilyen érzéseket váltott ki, akkor had formáljam meg a véleményem. Köszönöm a megértést. Egyébként én szeretem a Quimbyt és ha ő lett volna meghívva biztosan még sokan megszerethették volna, de az itt élő embereket megfosztották ettől! Mért olyan nagy baj, ha az igényesség felé mutat valaki lépéseket ? Nekem az sokkal hitelesebb volna, mint hogy vissza degradálják igényeimet. Szóval ha eleve nem hívná meg őket senki, az igényesség javára, akkor talán az emberek is mást szeretnének. Meglátásom szerint három féle ember volt jelen: 1. aki érdekből volt ott, vagy pénzt keresett vele, 2. akit érdekelt volna milyen meggyőző érveket tud felhozni a kampányoló fiatal párt, hogy őket támogassák, 3. Akit Anita és dáridó Lajcsi érdekelt. Milyennek kéne lennie egy kultúrházi kampánynak? Kérdésre csak azt tudom válaszolni, hogy mivel a 2. csoporthoz tartoztam: meggyőzőnek. Kísérletet sem tettek, hogy engem meggyőzzenek. Nem érveltek. Nem beszéltek meggyőző tervekről. Nem tudtam meg, hogy nekem mi hasznom lesz belőle, ha őket támogatom. Gondolatban sem merült fel, hogy mi a véleményük a nyelvtörvényről, vagy a most elfogadott hazafisági törvényről. Csupán annyit tudtam meg, hogy pártelnök korai éveiben ugyanúgy tömte sutyiban a cigijét mint napjainkban sok fiatal. De ez engem nem érdekel, inkább az, hogy milyen javaslatai vannak az egészséges életmód, a sport támogatására. Nem tudtam meg! Sőt, kérdést sem lehetett feltenni. Miért nem ? Szerintetek ?

Parkanyer
2010. Már. 08. 16:21

Zorro, nem szeretnélek kiábrándítani, de az emberek többségét nem érdeklik a "meggyőző tervek". Sokkal inkább az olyan ecceri bonbonok, mint BB gyerekkori cigis kalandjai. Persze ez még nem jelenti azt, hogy Te ne légy igényes.

Zorró
2010. Már. 08. 16:25

Még egy ide tartozó igaz történet: Gurulok haza kerékpáromon, mikor az egyik üzlet előtt meglátom az utcánkból egy gyerekkori barátomat. Várt valakit. Elmesélem honnan jövök, és milyen arányaiban a kultúrházban lévők megoszlása. Mondja:" Hallottam, fater haza is jött, mondta, hogy inkább majd vissza megy a muterért, mert tele van a kultur ..." (nevezzük most őket) csőcselékkel. Talán ebből is lehet következtetést levonni.

Zorró
2010. Már. 08. 16:30

Az az emberek többségének problémája... Önző módon elvártam volna, hogy engem akarjanak meggyőzni ...

seboka
2010. Már. 08. 16:56

@Zorro: hasonlitsd ossze a harom altalad felosztott csoport letszamat az adott rendezvenyen. a valasztast az nyeri, aki a legtobb szavazatot kapja. ha ez a szavazat lagzilajcsival "megvasarolhato", akkor annyit is er, de ezt a versenyt sajnos nem sulyozott szavazatokkal lehet megnyerni (meg ha szep is lenne).

lake
2010. Már. 08. 18:04

ezt a gagyikampámy-stratégiát Béla meg Gyurovszki hozták be az MKP-ba anno....semmi igényesség az atomtudós és a kocsmatöltelék szavazata egynelő, s mivel az utóbbiból van több, volt is kampány...nekik. A Felvidék diszkrét bája köszön vissza a képeken...meg az, hogy qrvára ciki ez a lídereknek is...

trapper
2010. Már. 08. 18:50

meghivhatja az mkp a kampanyolashoz az ertelmisegi eloadok 120%-at a part uresfeju parlamanti szekhez szoegzett seggu politikusai ugyanazok maradnak!!! teged meg corro gyozzon meg aki teged gyozkodni akar, ha azt vartad hogy BB rad var majd az ajtoban akkor tevedsz de jolfesult pali kiralyzoltival a hatsojaban biztos feloled erdeklodik majd es minden kerdesedre valaszol. pedalozzal tovabb...

wittmanmark
2010. Már. 08. 19:31

Most két variáció van 1. Mindenki csak a Lajcsira volt kíváncsi, és az emberek le se szar... hogy mi ez híd, mkp vagy akármi! 2. Ennyire népszerű lett most a Híd? :D :D Ha utóbbi akkor csak azt nem értem, és egyben vagyok szomorú miatta, hogy miért ilyen najívak az emberek. Nem igaz, hogy a felvidéki magyar emberek nagy részét meg lehet főzni néhány erősen világító reflektorral, és egy egy Lagzi Lajcsival... Én voltam Perbetén az MKP rendezvényén, ott a felvidéki rockszínpad játszott és éppen ebben az időben volt talán éppen ez a rendezvény.. Képekkel sajna nem tudok szolgálni, de voltak azért ott is szépen ha nem is ennyien, és nem is voltak ilyen erősek a fények... Szánalom...

Zorró
2010. Már. 08. 19:32

Igazad van trapper, hogy az értelmiségi előadókkal ne akarjon senki nyerni, de azért én jobban érezném magam, ha csak az értelmesebbek járnának szavazni, az értelmes politikusokra, ha vannak. Ha nem kell a szavazatom, akkor hajrá minden megszólíthatóért. De akkor legalább az ő gondjaikat oldjátok meg. Ne halat adjatok nekik hanem hálót, hogy dolgozzanak. Ne nekem keljen őket is eltartanom. Köszönettel a felvidék jövőjéért. Köszi trapper a biztatást, de nem vagyok az a pedálozós alkat megvárom őket is, hogy meggyőzzenek a szavazatomért. Ti ezt már el...tátok.

beeble
2010. Már. 08. 20:21

Nos, egy választási kampány mindig is a kevéssé értelmes - de egyben igencsak jelentős számú - rétegek meggyőzésére irányul. Az értelmesebbje ugyanis nem a bilboardok, kampányszlogenek, lagzilajcsik vagy pártelnökök jópofáskodása, esetleg jóképűsége alapján dönt a saját sorsáról, lakóhelye, országa jövőjéről. A válsztás viszont sajnos - ahogy itt egy kommentelő is megjegyezte - nem a szavazók minőségéről, hanem a mennyiségéről szól.

ilinagyi
2010. Már. 08. 23:08

sajnálom Bugárékat. A képek önmagukért beszélnek, ők sem erre számitottak. Vannak a nézők között tisztességes emberek is akiket én ismerek, biztosan a párt miatt mentek el a rendezvényre. Ha a másik oldaláról nézem a dolgokat akkor minden pártnak csak akkor fontos a tömeg, ha szavazat szerzésről van szó, választások után már nem lesz fontos a tömeg. Ugyan ez van az önkormányzatoknál vagy a megyei választásoknál is. Voltam egy MKP-s nagygyülésen a megyei választáskor undoritó volt. Az elkövetkező négy évben felénk sem fognak nézni, nem lesz fontos, hogy megtudjuk, mit tettek az érdekünkben, nem jönnek el elmondani, hogy mennyit és mit tettek a magyarságért. Elszomoritó.

trapper
2010. Már. 08. 23:09

az a kerdes ki kinal megoldast ebben az esetben???az mkp?azt ketlem....a hid??ott is van par fajanko a listan!!de a velemenyem az hogy a bela nagyobb garanciat jelent az EREDMENYEK eleresehez mint PALIKA zsoltival a hatsojaban. lehet szel ellen hugyozni de ne csodalkozz ha vizes a gatya...es nem kell benyalni mindenkinek ahhoz, hogy eredmenyeket erj el a KISSEBSEG szamara! mert ez a lenyeg-OK toben vannak es nem termeszetes nekik a pozitiv diszkriminecio.de ezt allandoan az orruk ala dorgolni csak elmebeteg torvenyek halgtolagos tobbseg bevezetesehez vezet mint tapasztaljuk. nem szeretem a megosztast a meritokracia gyozzon!!!ne varj egetvero erveket mert NINCSENEK. a part potencialt kell nezni, legalabbis nekem ez szamit! a palika nem az. a politikai siker mindig es mindenhol reszleges megalkuvason alapszik.

CV64DH
2010. Már. 08. 23:15

Néhány éve voltam egy MKP-s lakossági fórumon, vagy minek nevezzem. Nem volt semmi cirkusz meg ilyesmi ("csak" megyei választásra készültek), bejött 8-9 mkp-s főf.sz, sorban bemutatkoztak, elmondták, ki honnan származik, mivel foglalkozik és hogy céljuk bejutni a megyei parlamentbe. Utána semmi programismertetés meg efféle kötelező gyakorlatok, egyből a kőrrel nyitottak. Mindegyik ugyanarra a nótára táncolt: magyar vagyok, szavazz rám. Mikor valaki megkérte az egyiket, hogy beszéljen már valamit arról két bővített mondatban, hogy mit tervez arra az esetre, ha megválasztják. Az elejét idézném: "Ő, hm, khm, ő, izé..." Úgy 15-20 másodpercig szónokolta ezt a gondolom előre megírt szöveget, mire közbebrekegett a másik, aki a hálóköntös pozícióját (župan) is megpályázta, hogy (nem szó szerint, csak a lényeget emelem ki): Emberek! Magyarok vagyunk, azért szavazzanak ránk! Szóval vannak jópáran, akik frankón meg tudnak élni a nulla tehetséggel és tudással a birtokukban. A baj az, hogy a mi vérünket szívva teszik. A kérdezőnek egyébként az est folyamán nem adtak lehetőséget újabb kérdés feltevésére. Még akkor se, ha rajta kívül senki nem jelentkezett.

polak
2010. Már. 09. 00:55

zorro, vedd észre végre hogy neked nem a híd szavazóival és kampányával van bajod, hanem az általános választójog intézményével. tudomásul kell venni, hogy a tömegpártok szavazóinak nagy része műveletlen tahó, pardon egyszerű ember, akinek a szavazatához egy tál gulyás meg lagzilajcsi kell, vagy 13. nyugdíj ígérete, vagy valami hasonló bullshit. aki ezen változtatni akar, két dolgot tehet: a) megneveli/műveli a népet. ez esetben számoljon azzal az illető, hogy a feladat sikeres végrehajtása esetén nem lesz aki kipucolja a szart a vécéből, meg aki összeszerelje a csillivilli mobiltelefont vagy bármit a futószalag mellett, mert mindenki kurvaokos lesz, és senki nem akar majd aljamunkát végezni. b) eltörli az általános választójogot, és bevezet valamiféle értelmi/vagyoni cenzust. ez esetben viszont feltehetőleg az érintett tömegek (mondjuk a lakosság 80 %) ellenállásával kell számolni, mert a tahók között is akadhat potenciális forradalmár. ennyit a fenti "cikkről", egy mondatban és egy képpel el lehetett volna intézni a mondanivalóját. kár hogy a körkép lassacskán lemegy felvidékmába.

Xx
2010. Már. 09. 01:47

@ polak szerintem az a)-tol nem kell tartani....... sajnos. A muvelt nep sokat kerdez. Azt nehezebb manipulalni. A fentiekkel hasonlo taktikat hasznalt az SNS vagy Smer eszak - kozep - kelet - Szlovakiaban is oriasi sikerrel (legalabbis a Smer eseteben). Cirkusz kell a nepnek, gulyas, igeretek, kotelezo hazafiassagra valo neveles..... Tudjatok mi kell az MKP-nak? Cojones - az kell. http://en.wikipedia.org/wiki/Cojones

seboka
2010. Már. 09. 08:39

@poli: az a) verzio nem allja meg a helyet, mert akkor azt a munkat a bevandorlokkal fogjuk vegeztetni. :D

marci
2010. Már. 09. 12:23

Éppen most nézem az MKP : Nyelvtörvény, avagy mit ér az ember ha magyar kultúrpgromjának plakátját. Na ha erre azt meritek mondani, hogy igényes műsor....!

nyomkereső
2010. Már. 09. 14:11

@marci: mindenki összehasonlíthatja saját magának.

Zorró
2010. Már. 10. 09:25

lilinagy: Szerintem pontosan erre számíthat valaki, ha "lagzilajcsit" hív meg. Remélem változik a dolog azzal, hogy a választások után is fontosak leszünk, de valóban elszomorító, hogy a történelem erre enged következtetni. trapper: Igazad van a potenciált is figyelembe kell venni, de ha itt nem mutatták meg, akkor nem tudom. polak: Belátom, valóban az általános választójog intézménye a problémáink nagy része. Problémám van továbbá a munkák megbecsülésének színvonalával, és a munkaadók magas haszonszerzéssel járó nyereségvágyon alapuló stratégiájával ami messze nem emberközpontú. De ezt mindenki tudja, hogy probléma és a politikusok valóban orvosolhatnák, vagy mérsékelhetnék a problémát. De ameddig másra mutogattunk gondolkozzunk azon is mi mivel tettük jobbá a világot és mit tudunk érte tenni, csak úgy önzetlenül. Én a cenzusra szavazok! Ha valaki valamit letett az asztalra, vagy beadott a köz, a társadalom érdekébe, akkor az mondja a tutit, ne az élősködök (hozzátenném, hogy az épp és egészséges munkaképes egyénekre értettem). Mindenkinek igaz kicsit mások a lehetőségei a családi hátér miatt, de a törekvés jele sokszor nagyobb előrelépés, mint a céljaink elérése, szerintem. CV64DH: Reméljük és ha tudunk tegyünk érte, hogy ne az ilyen fajta vérszívók mondják meg a tutit.

plajbászos kenyér
2010. Már. 10. 23:21

nem a szerző úr tákolmánya a lényeg, mert az olyan, amilyen. a lényeg a szerkesztő megjegyzésében rejlik. "Szerk. megj. Várjuk a további képes kampánybeszámolókat, akár a többi párt háza tájáról is." akár. de az csak másodrangú. a lényeg a híd. -

PeaceReka
2010. Már. 15. 22:50

:) asszem Poli meg Hideg fején találták a szöget...szerintem a kampányfőnök tudja mitől döglik a légy...és ha csak arra gondolok, milyen kevesen járnak az általatok "igényes programoknak" nevezett rendezvényekre, akkor bizony arra jutok, hogy azzal nem lehet túl sok szavazatot nyerni. Ezzel meg lehet. És a kampánynak, bárki is folytatja ez a lényege, nemde? Nem kell ezen ennyit lovagolni, komolyan, ez a demokrácia :)

kovax
2010. ápr. 01. 08:29

"Kedves" MKP-s bloggerek! A Híd kisebbségi önkormányzati rendszer-tervezetéhez nincs egy szavatok sem? Nem érne meg egy posztot?

Zoltán
2010. ápr. 02. 13:23

kovax! küldj linket, hol lehet róla olvasni.

kovax
2010. ápr. 02. 13:32

http://www.dunatv.hu/otthon/hid_kisebbsegi_onkormanyzatok.html

orbit
2010. ápr. 02. 14:15

a majdani szavazást megemlítve, sajnos a "paraszt" lakosság se megy el szavazni, mondván: az az egy szavazat ide vagy oda... olyan mindegy. de sajnos sokan ezt mondják. Szoval ha az ilyen lakosság se megy el szavazni, akkor az "amolyan" még ugy se megy el.

orbit
2010. ápr. 02. 20:46

elnézést!!! nem "paraszt", nahem fehér ember!!!!!!! :)

nyomkereső
2010. máj. 06. 11:37

Az új billboardhoz:tényleg komolyan gondolják.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket