Lassan itt a választások ideje, és az embereket legalább annyira izgalomban tartja a téma, mint a közelgő focivébé.  Sorozatunk következő részében a Szlovák Nemzeti Párt választóit vettük górcső alá, és megkérdeztük a szlovák nemzeti hazafiasság kettőskeresztjével és az Adolf Hitler-emlékbajusz makettjével többszörösen kitüntetett  Laco Slivovicát, hogy fejtse ki előttünk bővebben nézeteit.

Slivovica úrral abban mindenképp egyet értettünk, hogy a párt nagy előnye a vezetőségben keresendő. Mivelhogy annak tiszteletreméltó elnöke egyszerűségével és primitivizmusával maximálisan reprezentálja a választóit. Egyszerű beszédmódjával, gyakorta használt káromkodásaival, lekezelő stílusával a választói mintaképe. Jó példával jár a választói előtt, mindig igyekszik stabilan tartani a napi alkoholszintjét

A SNS az elmúlt pár év kormányzás alatt csupa maradandót alkotott. Csak szeretni lehet őket konstruktív javaslataikért. Például, hogy csökkentsék a szakközépiskolából kiálló munkanélküliek számát, határozatba foglalták, hogy a főiskoláknak és az egyetemeknek hány százalékkal kell emelni a felvételit elnyerők számát. Még ha persze nincs is rá sem kapacitás, sem költségvetés. Pár hónap után aztán rájöttek a gondolat megvalósíthatatlanságára, és inkább megváltoztatták a határozatot. Hasonló mélyen átfontolt törvényjavaslat volt a hétfő reggeli szlovák himnusz és a minden osztályban lévő nemzeti zászló bevezetésének ötlete.

De nemcsak az oktatásügyben alkottak maradandót, hanem a környezetvédelemben is. A zöldek nem mondhatnak rájuk semmi rosszat, mert szívén viselik a szlovák környezetvédelmet. Ezért is érdeklődnek intenzíven az emissziós-kvóták és a meleg levegő iránt.

A másik dolog, amit szintén nem vethetünk a Szlovák Nemzeti Párt szemére, az az, hogy nem érdeklődnének a kisebbségek iránt. Hisz nemcsak kormány-, hanem magánszinten is támogatják a déli országrészekben, és túlnyomó részt cigány közegben élő elnyomott szlovák kisebbséget. Ebben nagy segítséget nyújt a Matica Slovenská kultúrszervezet, amely a Szlovák Nemzeti Párt kultúrértékeit terjeszti rajongói között: a primitivizmust, a helyes szlovák káromkodást, a lenéző bánásmódot és az alkoholizmusra nevelés jelentőségét.

A választók megnyerése érdekében a párt jövőbeli elképzeléseik között szerepel a határ menti turizmus fellendítése. A párt állami költségvetésből támogatná szélsőséges szlovák csoportok magyarországi kiruccanásait. Slivovica úr nagy perspektívát lát a szlovák gazdaság, különösképpen a szlovák nehézipar fellendítésében is. Ez közvetlenül a szlovák-magyar külpolitikai kapcsolatok javulását vonná maga után, mivel a párt szlovák tankokkal szeretné biztonságosabbá tenni a budapesti tömegközlekedést. Ennek a felvidéken élő lakosság örülne a legjobban, hisz a tankok Budapestre szállításához további Ipoly- és Duna-hidak, valamint a közúthálózat kiépítésére lenne szükség.

 hirdetes_810x300  

A parlament alkoholista képviselői is örülhetnek, mivel törvényjavaslataikkal szeretnék megnövelni a képviselőkre vonatkozó alkohol hatása alatt történő vezetés és a balesetokozás felelősségmentességét. Hasonló törvényjavaslataik között szerepel az angol mintára történő “tíz órai pálinka” és az “öt órai pálinka” bevezetése a parlament ülésszakaszain, valamint a szlovák nyelv hivatalos kommunikációs közeggé tétele a nemzetközi konferenciákon és az Európai Parlament ülésezésein. Mindenesetre kampányprogramjukat már teljes gőzzel szétfuttatták.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!