A HZDS, avagy a Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom pártjának választóit sajnos nem sikerült mikrofonvégre kapnunk, mivel ez a párt  aranykorát a 90-es években élte, és azóta a törzsválasztóinak bázisát képezők jelentős hányada idős korára való tekintettel sajnos már nem lehet közöttünk. Egyes felmérések szerint többségüket a szeretett pártjuk által végrehajtott nyugdíjreformok vittek a sírba. De le kell szögeznünk, hogy nem voltak mai menyecskék, és a párt 80-as években box- és szexszimbólumaként számon tartott örökös elnökén is már látszanak az elöregedés jelei. Így sajnos nehéz lesz neki megszólítani az újkor 70-80 éves facebook-ozó női korosztályát.

meciar es szavazobazisa
meciar es szavazobazisa

Mečiar elnök kiemelendő tulajdonsága, amely Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzóhoz hasonlítja, az az „I will be back-szindróma“. Már többször is elbúcsúzott Szlovákia szeretett népétől és választóitól, de mindig győzött a hazaszeretete és visszatért a nagypolitikába.

Az 1998-as búcsúbeszéde maradt emlékezetes, amelyet egész Szlovákia népe megkönnyezett, olyan szépen énekelt benne.

Énektudását több alkalmakkor is megcsillogtatta. A 90-es években olyan csillagokkal lépett fel tehetségkutató versenyeken, mint a jelenlegi elnökünk, Gašparovič, a HZDS nyugdíjasklubjainak nőideálja, Tóthová, Ivan Lexa önkéntesen kiküldetett volt dél-afrikai nagykövetünk, alkoholmámorban való vezetői tehetségét megcsillogtató Cuper és további hasonló egyéniségek. Örökzöld slágerükben őszinte meggyőződéssel éneklik, hogy „Vivát Slovákia, dozrel nám ten čas!” (Éljen Szlovákia, eljött a mi időnk!)

 hirdetes_300x300  

Az örökzöld slágerüket (gondolva a magyar kisebbségre) magyarul is elénekelték:

Most sem hazudtolta meg magát a párt és az idei választásokra is külön énekkel készült. Bár ezúttal már beletettek diszkóelemeket is, hogy a fiatalokat is megszólítsák, és disznóöléskor is le lehessen adni háttérzajnak.

Hát azt hiszem nehéz választás elé nézünk. Így első ránézésre a HZDS elég szimpatikus párt, és az egyetlen, amely túléli a választóit.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!