Van remény. A jelek szerint mégis van remény. Somorján immár kétnyelvűek az autóbusz-pályaudvar feliratai. Ahogy erről Fónod Szilárd helyi politikus, a ProSamaria portál képviseletében tájékoztatta a Körképet, a városban a szlovák Nástupište tábla immár magyarul, Felszállóhelyként is olvasható.

Amint azt Fónod elmondta, büszkén ragaszkodnak hozzá, hogy a táblák a helyi vezetés (helyi MKP) kezdeményezésére kerültek ki. Azt pedig, hogy ők léptek elsőnek, nem pedig a közvélemény nyomására cselekedtek, megrendelővel is bizonyítani tudják.

Bárhogy is van, a lényeg az eredmény. Somorja kapcsán a magyar közösség tanúbizonyságot tett életkékességéről. A civilek bizonyitották, hogy őrzőkutyaként számolni kell velük, a média és a megmondóemberek megmutatták, hogy be tudnak szólni, ha szükséges, a helyi politikusok pedig képesek lépni és eredményt elérni.

 

 hirdetes_400x285  

Somorja önkormányzata tanult az esetből, a Körkép pedig reméli, hogy mások is tanultak mindebből. Várjuk a további pozitív példákat.

Király Zsolt

Képek: ProSamaria és Vox Samariae

Ajánlott írás: Somorján már az MKP-nak sem fontos a kétnyelvűség?

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához, de követhetsz minket a Tumblr-en és a Twitteren is!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!