A politikus, aki annyira sokoldalú, hogy már gömb - Körkép.sk
Dóra, Dorottya
 • HUF: 388.38
 • USD: 1.08
 • -5 °C
 • 2 °C
politika

A politikus, aki annyira sokoldalú, hogy már gömb

Bugár Béla a hétvégén Budapesten egy nagy magyar konferencián kijelentette, hogy a Híd tulajdonképpen egy magyar párt. Jól olvasom? Már nem vegyes, már nem magyar-szlovák, hanem csak magyar? Az öt szlovák parlamenti képviselőjük most akkor magyar lett, vagy mégsem? Üdvözölhetjük sorainkban Hrncsiar Endrét?

A Híd kérte felvételét az Európai Néppártba, az európai pártok konzervatív keresztény családjába. Jól olvasom? Hunčík Péter, Szigeti László, A. Nagy László, vagy éppen Rudolf Chmel közismerten liberális közéleti lobbisták által életre hívott Híd a néppárt felé tart? Nem tudom eldönteni, Solymos László, vagy éppen Jakab Elemér hirdeti-e majd a keresztény hitből fakadó konzervatív erkölcsösséget?

Bugár Béla húsz éve az örök megújulás embere. Mintha sose lett volna az MKP elnöke, annak hibáiért nem felelős. De az eredmények, persze neki köszönhetők. A beneši dekrétumok eltörléséért anno mindent megtett, mondta Budapesten, csak éppen 1998-ban ő írta alá azt a megalázó feltételt, hogy az MKP legalább négy évig nem szól semmit sem a beneši dekrétumokról, sem az autonómiáról.

A Híd elnöke probléma nélkül aláírja a Kerekasztallal és az MKP-val a nemzeti minimumot. Valaki végre megkérdezhetné tőle, mi a fenét csinált pártelnökként húsz évig a politikában, ha még mindig minimumról kell beszélni.

Bugár Béla annyira sokoldalú, hogy már gömb alakú. Mindig arra mozdul, amerre lejt. Gurul lefelé a lejtőn. Hívei a sebességtől elkápráztatva az elképesztő irányváltásokat nem is érzékelik. És magával rángatja a felvidéki magyarokat…

Fülig Jimmy

SJE Nyílt nap
Béla, az öregfiú

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához, de követhetsz minket a Tumblr-en és a Twitteren is!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

shalom
2012. okt. 03. 23:36

MKP vagy Hid ? Bugar, Csaky, Duray vagy Berenyi ? Egyik mocskosabb alak, mint a masik.

lashee
2012. okt. 04. 07:21

Üdvözölhetjük sorainkban Hrncsiar Endrét? – Fazekas, wázz, Fazekas!!!

Funkyngz
2012. okt. 04. 08:35

És igen! Ismét bizonyitott a KÖRKÉP! Kontextusból kiragadt mondatok, ferdités és áligazságok. Gól, góóól, góóóóóól!!!!

Reality Bites
2012. okt. 04. 08:53

Hogy nem bír ebbe belefáradni már mindenki, hogy bizonygatni kell, hogy ki magyar, ki szlovák? Melyik magyar párt, meg ki vegyes. A Berényi szerint is az MKP etnikai is, meg regionális is. Ki a francot érdekel már az, hogy miként definiálja magát? Nem az a bajom mindkét párttal, hogy milyen az öndefiníciójuk, hanem az, hogy szart se tesznek. Ugyanolyan képmutató mindkét oldal. A támogatásokat mindkettő ugyanolyan pofátlanul csak a sajátjainak osztja. Mindkettő! A különbség csak a vályú mérete. Miattam Bugár Béla Hídja lehet szlovák párt is, csak érjenek már el valamit. Vegyük már észre, hogy nem a párt/politikus a lényeg, hanem a választó. A pártok oldaláról való megközelítés olyanoknak fontos mint a Körkép, vagy a Szólj hozzá!, amelyeket pártok apanázsából élő közkatonák írnak.

  gandalf
  2012. okt. 04. 09:25

  Elofordul, hogy en sem ertek mindig egyet azzal, amit itt olvasok, de epp ezert jarok ide rendszeresen, hogy lassam, mitol lesz a vilag kerek (es nem gomb, mint az emlitett politikus:)) A Korkepet es a masik emlitett azert nem hasonlithato egymashoz, meg csak egy napon sem emlithetok. A Korkep azt mondja, mar 5 eve mukodnek, a szoljhozza meg alig par honapja, a valasztasok elott alakult, a Most-Hid es az Uj Szo fizetett embereibol (Nagy Andras, Veres Istvan, Gal Zsolt, Csuczor Nora, Sarkozy Iren, stb.)

   Funkyngz
   2012. okt. 04. 12:34

   Aki ismeri Veres Pistát, az láthatja, hogy mennyire alulinformált vagy Gandalf...Ne nagyon dobálózz nevekkel, ha csak a hasadra csapsz közben...

   gandalf
   2012. okt. 04. 13:20

   Koszonom a magyarazkodo beismerest! Most mar teljesen egyertelmu a dolog:) Ha hallgattal volna, bolcs maradtal volna!

   Eke Máté
   2012. okt. 04. 13:45

   Az öt évvel ezelőtti Körkép azért nem ugyanaz volt mint a mostani. Párszor lecserelődtek már itt azóta a bloggerek, nézd meg a három-négy évvel ezelőtti cikkeket, te magad is észre fogod venni a különbséget.

   nyomkereso
   2012. okt. 04. 14:05

   Ez igaz. Hála istennek egyre többen olvasnak bennünket

  sanders
  2012. okt. 04. 11:09

  " A pártok oldaláról való megközelítés olyanoknak fontos mint a Körkép, vagy a Szólj hozzá!, amelyeket pártok apanázsából élő közkatonák írnak." - nem igazán értem az ilyesfajta "érvelést", és nehéz kezdeni vele valamit. Egyetlen napilapunk újságírói és a Kerekasztal egyes tagjai is aktív politikai bloggerek máshol, kiadói apanázsból, vagy pályázati pénzekből...

aje
2012. okt. 04. 18:24

Bugár egy hazug alak aki nem meri bevallani hogy a nagyszarvai kastély valójában 100%-ban a saját tulajdona mert nem tudja megmagyarázni a vagyonának az eredetét, átverte a választóit, azok bizalmat szavaztak neki - Bugár meg milliókra váltotta a szavazatokat ehelyett hogy próbálta volna teljesíteni a választási ígéreteit, délszlovákia az egyik legelmaradottabb régió, tobb mint 20 év után Bugár még mindig csak ígérget - 20 év kellett ahhoz hogy megfogalmazzanak egyfajta minimumot !!! nem tapsolni kellene ennek a ténynek hanem felakasztani a sok képmutató politikust aki 20 éve csak a pofáját jártatja, kár hogy túl humánusak vagyunk, ezért torténhetett meg hogy egyes hibrid politikusok milliókat lophatott ...

Levente
2012. okt. 06. 00:29

8o) jól van, írni kell ezeket a cikkeket!

aje
2012. okt. 10. 20:42

a hibridvezérnek álmatlan éjszakái lehetnek a budapesti útja után, szegény beképzelt lelkét megviselhette hogy ott is LEÁRULÓZTÁK ! azóta bujdosik a nagyarcú, Solymos "Vigyori" László leendo pártelnokot futtatják míg Lebobéla osszedi magát, pedig jobb ha hozzászokik hogy csak kampányidoszakban találkozhat a birkáival - a valóvilágban bizony szembesulnie kell azzal ami - egy nemzetáruló aki Ficonak is lefekudt csakhogy A.Nagy segítségével sajátjainak oszthassa a támogatások javát - lehet hogy fut a szekér nekik de az ilyen viselkedéssel méginkább a MOST ellen hangolja a magyarokat, - csak ígfy tovább Vojtó és osszejon újabb -30 000 szavazat ! még egyszer ennyit buksz és a szlovákjaid sem segítenek rajtad - te is landolsz az MKP mellett az 5%-os kuszob alatt - persze Vojtót már ez annyira nem izgatja, meg van az álomkastély-, pici lányát benyomta a cég felugyelotanácsába .... mehet a "megérdemelt" nyugdíjba... persze ha belegondolunk hogy milyen ontelt alak akkor még számoljunk vele hogy pár évig még éloskodni fog a nyakunkon, aztán csodálkozunk hogy ilyen helyzetben vagyunk amikor a magyarságot ilyen rosszindulatú daganatok gyengítik ! megpróbálták eltávolítani de sajnos metasztázis képzodott ... aggódhatunk tovább

Funkyngz
2012. okt. 11. 09:38

Érdekes dolognak tartom, de mindenképp szánalomra méltónak, hogy saját magaddal beszélgetsz egy hír kapcsán. Ráadásul valószínűleg bizonyítani nem tudod, csak mocskolódsz itt meg vádaskodsz. Nem szép dolog ez. Ráadásul ez semmiképp sem pozitív hozzáállás a részedről(és még vannak sokan) a szlovákiai magyarok szempontjából, ugyanis otthonról a gép elől sört szlopálva, zsíros hajjal és VISSZA TRIANON-os pólóban aztán igazán sokat teszel. Tegyük félre az ellentéteket MKP és Híd között. Meg kéne értened, hogy egyik is magyar, másik is magyar. Na most mondd meg nekem kérlek, ha már erről van szó: 1. Magyarország hogy fogja megoldani az itteni problémákat, ha van nekik elég otthon és az ország szétlopva hever előttük a csőd szélén lavírozva? 2. Ha meg itt kell megoldani a dolgokat, akkor ki az(melyik párt) akinél csak egy hangyányi esély is van arra, hogy képviseljen minket ott fenn a sok okos között? Az aki mellveregetve, obszcén módon, erőszakosan kiabál, vagy aki elegánsan és higgadt fejjel, akár együttműködve tehet valamit? Szívesen meghallgatom ellenvéleményed,feltéve ha értelmes mondatokkal kívánsz reagálni.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket