Bugár Béla a hétvégén Budapesten egy nagy magyar konferencián kijelentette, hogy a Híd tulajdonképpen egy magyar párt. Jól olvasom? Már nem vegyes, már nem magyar-szlovák, hanem csak magyar? Az öt szlovák parlamenti képviselőjük most akkor magyar lett, vagy mégsem? Üdvözölhetjük sorainkban Hrncsiar Endrét?

A Híd kérte felvételét az Európai Néppártba, az európai pártok konzervatív keresztény családjába. Jól olvasom? Hunčík Péter, Szigeti László, A. Nagy László, vagy éppen Rudolf Chmel közismerten liberális közéleti lobbisták által életre hívott Híd a néppárt felé tart? Nem tudom eldönteni, Solymos László, vagy éppen Jakab Elemér hirdeti-e majd a keresztény hitből fakadó konzervatív erkölcsösséget?

Bugár Béla húsz éve az örök megújulás embere. Mintha sose lett volna az MKP elnöke, annak hibáiért nem felelős. De az eredmények, persze neki köszönhetők. A beneši dekrétumok eltörléséért anno mindent megtett, mondta Budapesten, csak éppen 1998-ban ő írta alá azt a megalázó feltételt, hogy az MKP legalább négy évig nem szól semmit sem a beneši dekrétumokról, sem az autonómiáról.

A Híd elnöke probléma nélkül aláírja a Kerekasztallal és az MKP-val a nemzeti minimumot. Valaki végre megkérdezhetné tőle, mi a fenét csinált pártelnökként húsz évig a politikában, ha még mindig minimumról kell beszélni.

Bugár Béla annyira sokoldalú, hogy már gömb alakú. Mindig arra mozdul, amerre lejt. Gurul lefelé a lejtőn. Hívei a sebességtől elkápráztatva az elképesztő irányváltásokat nem is érzékelik. És magával rángatja a felvidéki magyarokat…

Fülig Jimmy

 hirdetes_810x300  
Béla, az öregfiú

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához, de követhetsz minket a Tumblr-en és a Twitteren is!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!