Politikai pártot alapítani szíve joga mindenkinek. Egy demokratikus országban még inkább. MKP, Most-Híd, párton belüli platformok, esetleg civilkedés. Széles a lehetőségek tárháza mindenki számára. Mégis vannak, akiknek egyik forma sem felel meg. Új pártot létrehozni ilyen értelemben teljesen legitim dolog. Elvégre a konkurencia hasznos is lehet.

Robert Fico mégis egymaga uralkodik ebben az országban. Egyedül kormányoz, ő maga jelenti az egész baloldalt. Nincs második, harmadik, negyedik, ötödik…lehetőség a választók előtt. Tudja jól miért. Így a leghatékonyabb, így tud maximálizálni.

A szlovák jobboldal és a magyarok erre nem képesek. Úgy is néznek ki mindnyájan. A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség hétfő este bejelentett színrelépése (melyet jópár napja előre jeleztünk-szerk.) csak ezt az agóniát erősíti.

Kérdés, hogy Fehér Csaba, Sárközi János, Herdics György keresztény, szabad emberként cselekszik-e mindezt, vagy kényszerhelyzetben?

Nem a megosztás, a további szétzilálás politikáját folytatjuk, hiszen az ellentétes lenne a keresztényi gondolatisággal“ – hangzott el a bejelentéskor (melyen eredetileg Fehér és Sárközi mellett ott kellett volna ülnie egy harmadik személynek is, de nem volt ott). Hogy valóban így lesz-e, tetteik igazolják majd.

Ami világos, hogy színrelépésük a Most-Hídnak kedvez, az MKP-nak meg nem. Bár ez utóbbi akár előnyt is kovácsolhat a helyzetből. Néhány oligarcha mindenesetre elégedetten dörzsölheti a tenyerét.

 hirdetes_300x300  

 Király Zsolt

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához, de követhetsz minket a Tumblr-en és a Twitteren is!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!