Az idősebbek biztosan emékeznek a híres Rodolfo mondására: „Csak a kezemet nézzék, mert csalok!” Bugár Béláról sokáig az a hír járta, hogy népszerűségét viccelődésének, jópofáskodásának, ha úgy tetszik, bohóckodásának köszönheti. A közelmúlt egyre inkább igazolja, nemcsak erről van szó. Ő bűvész is egyben; trükkös, furfangos politikai szemfényvesztővé nevelődött.

Júliusban a Most-Híd A. Nagy László személyében elfoglalta a Robert Fico által felkínált kisebbségi kormánybiztosi posztot, mert állítólag megegyeztek a hatáskörökben.  Aztán az ősz folyamán kiderült, hogy mégsem. A főbiztosnak hatáskörei tulajdonképpen nincsenek. Bugár Béla az Új Szó-stúdióban a hatáskörökről elmondta, összehívhat szakmai értekezleteket, melyeknek eredményeit tulajdonképpen átültetni nem tudja. Ez már valami! Vagy mégsem?

Bugár Béla

A kisebbségi kormánybiztos egyik régebbi nyilatkozata szerint még nyáron elkezdődik a sikeres kisebbségi kulturális pályázatok megfinanszírozása. Az ősz folyamán megint csak kiderült, hogy mégsem. De jött a bűvész, varázsolt, s november végéig mindenki jól jár. Vagy mégsem?

A nyáron néhány Most-Híd politikustól azt is hallottuk, hogy a vasúti megállók kétnyelvűsítése október végéig megoldódik. Az ősz folyamán kiderült, hogy mégsem. Bugár elmondta, jövőre a Most-Híd benyújthatja a törvénymódosítást, ha a Smer is támogatni fogja azt. „Csak a kezemet nézzék, mert csalok!”  Mert ugye a Smer éppen vasútállomások kétnyelvűsítésével akarja megőrizni preferenciáit.

Újságírói kérdésre, jól tették-e, hogy elfogadták a kormánybiztosi posztot, Bugár Béla azt felelte: „Ha sikerül, jól tettük, ha nem, elmondhatjuk, nincs politikai akarat„. Értjük… Vagy mégsem?

Bugár Béla nemcsak nagy szórakoztató, de nagy illuzionista is. Képes elvarázsolni a közönséget. A baj csak az, hogy az elmúlt húsz év pártelnökösködése idején eltüntetett 110 ezer magyart is. Erre volt politikai akarat?!

 hirdetes_810x300  

Fülig Jimmy

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához, de követhetsz minket aTumblr-en és a Twitteren is!

További ajánlott írások:

1. A politikus, aki annyira sokoldalú, hogy már gömb

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!