Égető probléma a magyar beiratkozások kapcsán, hogy hova megy a gyerek iskolába. Hogy miért adja a magyar szülő gyerekét szlovák iskolába, számomra felfoghatatlan. Egészen addig értetlenkedik az ember, míg el nem olvassa a polihisztor Érsek Árpád Most-Hidas honatya legutóbbi nyilatkozatát.

Az ominózus mondat a következő: „Érsek Árpád szerint az egyetem kapcsán még két fontos kérdés merül fel. Az egyik, hogy milyen akkreditációs feltételeket szab majd ki a Szlovák Rektori Konferencia. Másrészt, ha többségben magyarországi tanárok fognak oktatni az egyetemen – kiindulva Balog Zoltán nyilatkozatából, miszerint oktatókat biztosít az egyetem számára – megtanulnak-e a hallgatók olyan szinten szlovákul, hogy el tudjanak helyezkedni itthon is, vagy minden abszolvens Magyarországon keres majd munkát?“

Magyarul: magyar tanártól nem tanul meg a gyerek szlovákul. Egyáltalán, minek van magyar nyelvű egyetemünk? Minek vannak magyar nyelvű középiskoláink? És minek vannak magyar nyelvű általános iskoláink?

Soha jobban nem időzíthette volna a képviselő úr a nyilatkozatát. Soha jobban, mint a iskolai beiratkozások idejére. Érsek Árpád egyébként is egy legenda az elszólásokban, egyes mondatai már-már gašparoviči magasságokba emelik parlamentünk eme gyöngyszemét. Említhetjük a nyelvtörvényes megjegyzését, de akár a legújabb „demokráció”-s elszólalását is.

Bugár Béláék talán néha a kezére csaphatnának a kisgyereknek, mielőtt bekapcsolja a notebookját. Másodsorban pedig, visszahelyezhetnék őt az országházból a traktorkormány mögé. Mert amíg az ilyen magvas gondolatok tökéletesen megfelelnek a somorjai késdobálók egyikébe a sör-féldeci mellé, nyilvánosságra egyáltalán nem méltóak.

Köszönjük Érsek úr, leülhet, közszereplésből elégtelen.

 hirdetes_810x300  

Grace Kelly

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!