Bugár Béla szerint „természetesen nem gond, hogy a magyar gyermekek szülei elég nagy százalékban szlovák iskolába íratják gyermeküket,” (SITA: 2011. jan. 5.) majd gratulál a magyar alapiskolák jó eredményeiért. Noormááális?

Van egy fénykép, mely a facebookon köröz. Az anyanyelvi oktatás fontosságát hirdeti, az INEKO alap- és középiskolákat összehasonlító elemzése alapján.

Kövesd a Körképet a Facebookon!

A „Fontos vagy!” mozgalom mutatott rá arra, hogy a diákok eredményei alapján a nyitrai kerület három legjobb alapiskolájából kettő magyar  (az érsekújvári és lévai), a nagyszombati kerületben ötből négy ( Dunaszerdahely, Nagymegyerió, Bős, Tallós), országosan pedig a három legjobb közül kettő  (Érsekújvár és Léva.)

fontosvagy

Örüljünk, legyünk rá büszkék, siker!

Majd jön a Most-Híd és elnöke, Bugár Béla, aki miatt kinyílik a bicska a zsebünkben. „Az anyanyelvi oktatás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Ossza meg Ön is ezt a képet, hogy minél többen tudatosítság: a legjobb, amit gyermekünkért tehetnek, hogy anyanyelvű iskolába íratják. Gratulálunk a magyar tannyelvű iskolák tanulóinak ehhez a kimagaslóan jó eredményhez” – írja a vegyespárt.

 hirdetes_400x285  

MH_Fontos vagy!

Itt az ellenérv arra, hogy a gyerekeket szlovák iskolába kell íratni, hogy érvényesüljenek. Azok a tanulók, akik ilyen eredményeket érnek el saját anyanyelvükön tanulva, azon nem veszehtnek el az életben. Támogassuk az anyanyelvi oktatást!” – hirdeti április 11-i facebook bejegyzése szerint Béla.

Bugar_Fontos vagy!

Ugyanaz a Bugár Béla, aki 2011. január 5-én a szlovák SITA hírügynökségnek ezt találta mondani:

A magyar gyermekek szülei elég nagy százalékban szlovák iskolába íratják gyermeküket, ami természetesen nem gond. Ezek a gyermekek annak hatására, hogy a tiszta magyar falvak vegyesen lakott községekké alakultak, már az utcán elsajátítják a szlovák nyelvet. És az ő majdani gyermekeik már szlovák nemzetiségűek lesznek. Ez egy folyamat. Tehát számítani lehet arra, hogy csökken a magyarok száma. Én nagyon örülnék annak, ha nem csökkenne. Kérdéses, hogy mit jelent az a rövid, nem egészen egyéves időszak, hogy új kormányunk van, és elkezdjük a kisebbségi kérdések megoldását, vajon segít-e abban, hogy azt mondják, ők magyar nemzetiségűek

Bugár Béla: SITA, 2011. január 5.

És bár a két kijelentés között több mint két év telt el, mi emlékezünk. A vegyespárt kettős beszédének (értsd: mást mondunk a szlovák sajtónak és megint mást a magyarnak, majd drukkolunk, hogy ne derüljön ki) sokadik ékes bizonyítéka két év után is szembetűnő.

Bugár ominózus mondatait ugyan a Most-Híd sajtóosztálya –  látva a hatalmas felháborodást és  különböző felszólításokat –  félreértésként magyarázta, pedig nagyon is érthető.

Körkép

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, ésTumblren is!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!