Szárszói nosztalgiabulin jött össze a magyarországi balliberális elit. Bár a tudósítások alapján valószínűleg mindenki jobban járt volna, ha meg sem valósul. A kormányoldali sajtó ajtón kívül maradt, a balliberális média ugyan bejutott de fanyalgott. Az Indexet meg egyszerűen kidobták. Az európai jobboldal családjába, a Néppártba igyekvő Bugár Béla mindenesetre hanyatt-homlok üdvözölte a ballib gyülekezetet.

Kövesd a Körképet a Facebookon is!

Felvidéki olvasóink kedvéért, aki esetleg nem tudná, 15 éve egyesek úgy gondolták, hogy „néhány jelentős, ám szereptévesztésben szenvedő figura körül legyeskedik egy csomó sznob, akik komolyan elhiszik, hogy történelmet írnak. Idegesítő, önmagát elitnek kikiáltó műarisztokrácia ad egymásnak randevút, míg a gyümölcsfák alatt teljes üzemcsarnokok cserélnek gazdát, és újságírónak látszó befolyással üzérkedők bólintanak rá a megrendelésekre.” (HVG.)

Idén 10 év szünet után Farkasházy Tivadar élesztette fel újra a találkozást, Szárszóra csődítve össze a baloldal színe javát. A gond ott van, hogy időközben eltelt jó pár év, amit Konrád György, Heller Ágnes, Paul Lendvai, Schmuck Andor, Kuncze, Gálvölgyi, Juszt, Puch…és a meghívott vendégek közül többen láthatóan nem érzékeltek. Ezért sikeredett inkább kínosra az egész, amitől az inkább balra húzó sajtó is inkább menekül.

HÁ
Heller Ágnes. Fotó: Index. Német Tamás

Farkasházy Tivadar Kálmán Olgának az ATV-ben tegnap azt mondta: „egy valamihez értek, hogy némi vidámságot kölcsönözzek az otthonokba.“ Ez sikerüt, jobban is, mint kellett volna.

Szárszó-szindróma  balliberális zsákutcává vált (Mandiner). Talán az LMP-s Schiffer András fogalmazta meg a legjobban a lényeget, miszerint ezek az emberek„Nem értik, hogy elmúlt a kilencvenes évek. Ez a derék szürkeállomány nem érti, micsoda részük van a Fidesz kétharmadában és a Jobbik felívelésében. Nem értik, hogy ők – így, együtt – soha többé nem mondják meg, kiből lesz miniszterelnök(-jelölt) Magyarországon. Nem értik Magyarországot. “Az Index galériájában az is megnézhető, hol tart ma a magyar baloldal.

És hogy az egész kabaré felvidéki összefüggéseiről is szóljunk, az MTI szerint Bugár Béla is üdvözölte a találkozó sehova sem tartó résztvevőit.

 hirdetes_810x300  

Amivel a Most-Híd elnöke  megint más politikai családba dörgölődzik Magyarországon, mint  Szlovákiában vagy Európában. Ismét hozzátéve a bizonytalanság kérdőjelét politikájával kapcsolatban.

bajnai_bugar

 Király Zsolt

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!