Hégli Dusant pénteken kirúgta a Kormányhivatal vezetője. Az Ifjú Szívek táncszínház hidas igazgatóját A. Nagy László utolsó munkanapján menesztette a SMER-SD.

A kisebbségi kormánybiztos pozíciója azt követően vált tarthatatlanná, hogy a Most-Híd – magyar szempontból egyébként vállalhatatlan – vasúti kétnyelvűségről szóló törvénymódosítása megbukott a parlamentben.

Kövesd a Körképet a Facebookon is!

Rövid időn belül így két hidas pártnomináns esett áldozatul Bugárék egyoldalú, „spoluprácás” projektjének. A kormányhivatal kisebbségi struktúráiban további magyar személycserék is várhatók, mely teljesen megbéníthatja az eddig sem remeklő rendszert.

Mi következik mindebből?

Mára a legelvakultabb Bugár rajongók számára is világossá kellett, hogy váljon: Szlovákiában ma nincs igény semmilyen együttműködésre. A szlovák szempontból ún. „jó magyarok” is csak fel lettek használva, majd eldobták őket. Nincs már rájuk szükség. A meggyengült, megosztott és kiszolgáltatott magyarság már nem jelent semmilyen veszélyt a többség számára. Azt csinálhatnak (szinte) velünk, amit csak akarnak. És meg is teszik.

A Most-Híd szerint a mai lépés támadás a szlovákiai magyar kultúra alappillére ellen. Tény és való, hogy nem túl nyerő mostanság hidas színekben pompázni. A pártban politikai karriert látók sorra döbbennek rá a keserű igazságra. A bent is vagyunk meg nem is, pénzt is osztunk meg nem is című történet politikai eredmények híján zsákutcának bizonyult.

 hirdetes_810x300  

Egyre drágább a tanulópénz.

Király Zsolt

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!