A zsákutca neve "spolupráca" - Körkép.sk
politika

A zsákutca neve “spolupráca”

Hégli Dusant pénteken kirúgta a Kormányhivatal vezetője. Az Ifjú Szívek táncszínház hidas igazgatóját A. Nagy László utolsó munkanapján menesztette a SMER-SD.

A kisebbségi kormánybiztos pozíciója azt követően vált tarthatatlanná, hogy a Most-Híd – magyar szempontból egyébként vállalhatatlan – vasúti kétnyelvűségről szóló törvénymódosítása megbukott a parlamentben.

Kövesd a Körképet a Facebookon is!

Rövid időn belül így két hidas pártnomináns esett áldozatul Bugárék egyoldalú, „spoluprácás” projektjének. A kormányhivatal kisebbségi struktúráiban további magyar személycserék is várhatók, mely teljesen megbéníthatja az eddig sem remeklő rendszert.

Mi következik mindebből?

Mára a legelvakultabb Bugár rajongók számára is világossá kellett, hogy váljon: Szlovákiában ma nincs igény semmilyen együttműködésre. A szlovák szempontból ún. „jó magyarok” is csak fel lettek használva, majd eldobták őket. Nincs már rájuk szükség. A meggyengült, megosztott és kiszolgáltatott magyarság már nem jelent semmilyen veszélyt a többség számára. Azt csinálhatnak (szinte) velünk, amit csak akarnak. És meg is teszik.

A Most-Híd szerint a mai lépés támadás a szlovákiai magyar kultúra alappillére ellen. Tény és való, hogy nem túl nyerő mostanság hidas színekben pompázni. A pártban politikai karriert látók sorra döbbennek rá a keserű igazságra. A bent is vagyunk meg nem is, pénzt is osztunk meg nem is című történet politikai eredmények híján zsákutcának bizonyult.

Egyre drágább a tanulópénz.

Király Zsolt

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Szőttes
2013. jún. 28. 22:04

Bugár vasarnap a TA 3-on Ficoval fog vitazni. "A kamerák előtt meg fogom kérdezni őt, hogy ezt hogyan képzeli". Kemény ez a Béla, nagyon kemény!

    Berlin
    2013. jún. 29. 13:20

    Istenem, csak meg ne verje szegény Ficót! Remélem lesz ott néhány fogdmeg, aki megfékezi Bélánkat, ha megvadul...

Janicsar
2013. jún. 28. 23:32

Nyomkereső egyre mélyebbre süllyed.

Zoltán
2013. jún. 29. 08:06

Haza csak ott van, hol jog is van! Újabb bizonyítéka a magyargyűlölő (soviniszta) többségi politikának és a majdnem húsz éves megalkuvóan (opportunista módon) együttműködő (kollaboráns), elhibázott, vesztegetés gyanús (Gorilla ügy, választási kampánypénzek) felvidéki magyar politikának. Sajnos sokan nem akarják tudomásul venni, hogy a hatalom diszkriminál bennünket. A kirekesztettségünkről itt olvashatsz. Helyzetünkre például megoldás az egyenlő jogok és az esélyegyenlőség biztosítása egyéni és közösségi szinten vagy különleges jogállású (autonóm) területek létrehozása az általunk lakott területeken. Nem együttműködés, hanem megegyezés (kiegyezés) kell nekünk, amit önkényesen nem rúghat fel az időszerű politikai hatalom.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 45 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben, a Heti Válaszban, valamint több országos szlovák és magyar nyelvű médiában is publikált.

Kövessen minket