Hősködés után sunyítás - Körkép.sk
politika

Hősködés után sunyítás

A kamerák előtt meg fogom kérdezni tőle, ezt hogyan képzeli“ – keménykedett Bugár Béla még szombaton az Új Szó címlapján, a Robert Ficoval való vasárnapi tv-vitára készülve. A szlovák kormányfő és a Most-Híd elnöke a TA3 hírtelevízió 11 órai „V Politike“ c. műsorában találkozott annak nyári szünet előtti utolsó adásában.

Kövesd a Körképet a Facebookon is!

Aki esetleg nem tudná, az ilyen viták előtt általában már pár nappal előtte felkérik a műsor szerkesztői a kiválasztott párost, jelezve a témaköröket is. Bugár tehát pontosan tudta, kivel, hol, mikor és miről fog vitázni, amikor bemondta a napilapnak a tutit. Mint ismert, a Most-Híd elnökét Hégli Dusan, az Ifjú Szívek igazgatójának kirúgása bőszítette fel, aki Bugárék embere volt az állami felügyelet alatt álló intézmény élén.

UjSzo_628
Az Új Szó szombati, június 29.-i címlapja

A téma magyar szempontból különösen aktuális volt és annál is inkább pikáns, mivel már péntek óta megy a  nyilatkozatháború sajtóban Bugár, Hégli és Igor Federič, a Kormányhivatal elnöke között. Melyben mindkét fél hazugsággal vádolja a másikat.

11 órakor leültünk hát a tévé elé, hogy megtudjuk végre, hol az igazság. Ki hazudott? A Kormányhivatal, aki Hégliék szerint politikai tisztogatást végez, vagy Bugárék, akik Federič szerint már áprilisban tudták, hogy az Ifjú Szívek igazgatójának napjai meg vannak számlálva?

Az első téma a Pakisztánban terrortámadásban meghalt két szlovák hegymászó esete volt. Utána a munkanélküliség és a munkahelyteremtésre fordítható EU-s forrásokban rejlő lehetőségek. Majd jött a főügyészválasztás, elnökválasztás, de a Bugár által beharangozott kérdés csak nem akart elhangozni.

BB_Fico
Fico és Bugár a TA 3 stúdiójában június 30-án. A Most-Híd elnöke a kamerák előtt beszélt mindenről, csak arról nem, amit előre beharangozott.

Vártunk, vártunk, mígnem egyszer csak véget nem ért a műsor. Anélkül, hogy egyetlen szó is elhangzott volna a jó előre címlapon megígértekből.

„A kamerák előtt meg fogom kérdezni tőle, ezt hogyan képzeli“

Bugár Béla

Vajon miért nem váltotta be azt amit megigért? Ennyire telne csak tőle? Előre hősködni, majd különösebb teljesítmény nélkül végigasszisztálni a 60 percet?

Nincs kétségünk afelől, hogy a napilap hétfői kiadása majd szépen megmagyaráz mindent. Elsumákolva az egészet. Hogy nem vasárnap, hanem korábban kérdezett rá Bugár, hogy nem a műsorban kamerák előtt, hanem majd később, mondjuk interpelláció keretében. Pedig a műsorban adott volt a lehetőség számára.

Az eredmény így ismét csak zsákutca. Ahonnan egyre nehezebb kitolatni, pótcselekvés ide, nevetséges címlapos hősködés oda.

Egyre kevesebbre futja.

Király Zsolt

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is!

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

mckenzie
2013. Júl. 01. 08:47

Találó címeket választasz! A sunyítós írásodhoz is legjobban az a megjegyzés passzol, hogy " a zsákutca neve "spolupráca"".

Zoltán
2013. Júl. 01. 11:40

Hazudoznak a politikusok, legtöbbször a haszonszerzés céljából. A legfondorlatosabb csaló is tanulhat tőlük.

tyukodi pajtás
2013. Júl. 01. 19:00

Lehet, hogy Bugárnál közbejött az "o tom, potom" effektus, de az is lehet, hogy nem volt meg Fico politikai akarata ahhoz, hogy Bugár ilyesmit kérdezzen. Elvégre, ha már a XXI. századra eljutottunk a gondolat vezérelt helikopterhez, miért ne létezhetne gondolat vezérelt beszélgetőpartner??? A szlovákok fiatal nemzet lévén és újkeletű nyelvezetükkel egyébként is egy sor fogalommal nincsenek tisztában, például nem ismerik a pozitív diszkrimináció fogalmát sem, de most úgy tűnik, hogy a vita fogalmát is keverik az irányított beszélgetés vagy kedélyes csevegés fogalmával. Vagy ez most nem is így volt?

Berlin
2013. Júl. 02. 12:10

Béla blogbejegyzésében elmagyarázta a lényeget: "Azzal, hogy tavaly elfogadtuk a kisebbségügyi kormánybiztosi posztot, sikerült megmentünk (sic!) 4,25 millió eurót, ami a szlovákiai kisebbségi kultúra támogatására irányult. Tehát megérte. Másrészt azonban tudni kell azt is, mikor nem érdemes tovább küzdeni." Sikerült megmentenünk a pénz egy részét magunknak, azaz a Híd-párti klientúrának. Tehát megérte. Most elzárták a pénzcsapot, nem érdemes tovább ezen a vonalon kínlódni. Ideje új üzleti lehetőségek után nézni. Business as usual... Így megy ez.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket