Ha már vidámpark, akkor amerikai - Körkép.sk
Károly, Karola
  • HUF: 390.44
  • USD: 1.09
  • -1 °C
  • 4 °C
politika

Ha már vidámpark, akkor amerikai

Frissítve: 10.00. Ilyen még nem volt tájainkon. Hazugságvizsgálat élő adásban, prime time. Drámai zenei felhozatal, lehengerlő kulissza, hangos szívdobogás. Tiszta amerika. Ilyen attrakciót kínál Radoslav Procházka. Jegyeket az első sorba.

Ugye érezzük a helyzet abszurditását? Igor Matovič, akinek minden negyedik választója a felmérések szerint a Hálóba tart (Háló/Sieť, Radoslav Procházka bombarajtot vett új pártja), ideges. Ezért kreált egy történetet, miszerint a köztársaságielnök-választások előtt Procházka számla nélkül kért hirdetést a Matovič érdekeltségi körébe tartozó médiacsoporttól. Kész is a sztori. Procházkát oligarchák támogatják, piszkos pénzek állnak mögötte. És mielőtt kettőt pislanthattunk volna,már rohan is a sokadik hazugságvizsgálatra, hogy mindezt bizonyítsa. “Rado, állj oda Te is, lássuk, melyikünk hazudik.”

siet
Matovič választói fennakadnak Procházka Hálóján. Kép: hnonline

Az a Matovič, aki politikai karrierjét 2010-ben azzal kezdte, hogy ország világ előtt bemondta, 20 millió eurót kínáltak neki és társainak a Radičová-kormány megbuktatásáért. Majd később nevetve, azt mondta, bocsi, vicceltem. Nevét mindenesetre garantáltan megismerte mindenki, azóta is politikai bohóckodásból él.

Kövesd a Körképet a Facebookon is, plusz tartalommal!

Az újdonság a dologban az, hogy Procházka vette a lapot. És még rá is tett egy lapáttal. Jöhet a Cirkus Humberto. A politikai játszmák józan szemlélője számára világos, hogy ha Procházka hazudott is volna, akkor is sokkal többet hozott a politikába, mint a performer Igor Matovič, aki nem hozott semmit. Erről bővebben itt és itt.

shooty_velky
Procházma vagy Matovič? Melyikük a nagyobb bohóc? Kép: Shotoy (SME)

Radoslav Procházka tehát hamarosan saját kabaréban mutathat rá ara, hogy Matovič hamarább lőtt, mint célzott.

Nem lennénk meglepődve, ha a következő Focus már jóval 15 százalék fölé mérné a Hálót.

Friss: The show must go on. Mai Facebook státuszában Matovič jelezte, hogy újabb szenzációs bejelentésre készül.

matovic

 

Király Zsolt

nyitókép: femcafe.hu

 Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunk!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Király Zsolt

Király Zsolt, 45 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben, a Heti Válaszban, valamint több országos szlovák és magyar nyelvű médiában is publikált.

Kövessen minket