Beolvasztási kisebbségpolitikai-útmutató kezdő nemzetállamot építőknek.

Manapság gyakran előfordul, hogy különböző tranzakciókon keresztül kisebb-nagyobb területekhez, országokhoz juthat az ember. Ugyan még anno a gyarmatosítás idején ez egy egész jó biznisz volt, de mára be kell látni, megkopott a fénye. Arról már nem is beszélve, hogy a birtokodba hullott területen különböző nemzeti közösségek, etnikumok élnek, saját elmondásuk alapján őshonosan, több ezer éve. Egy ilyen nehéz gazdasági helyzetben az alapvető kizsákmányolási tendenciákat is alig-alig lehet kivitelezni. Ezért a leghasznosabb, ha mihamarabb felszámolod őket, ám megsemmisíteni semmiképpen sem ajánlott, mivel humánerőforrásként nagy szükséged lesz rájuk a jövőben.

Összeállításunkban kezdő diktátoroknak, oligarcháknak, kormányfőknek, államelnököknek készítettünk tíz pontos módszertani útmutatót.

1. Számold fel a gondolkodó, irányító réteget

Ha nincs, ki megmondja a tutit a kisebbségednek, magától nem jön rá. Arra mindenképp figyelj, hogy az önálló gondolkodás illúzióját mindvégig magukénak érezzék és hirdessék.

2. Akiket nem sikerült a fenti módszerrel felszámolni, azoktól vagy szabadulj meg (börtönözd be, utasítsd ki az országból stb.) vagy izoláld a társadalomtól

 hirdetes_810x300  

Korábban bevett módszer volt a kitoloncolás, lakosságcsere, de mára ez már kevésbé alkalmazott. A bebörtönözés, megfélemlítés, elhallgattatás stb. azonban örökzöld, használhatod nyugodtan. Csak tudd lekommunikálni, és ügyelj rá, hogy ne váljanak mártírrá, mert az kontraproduktív. Ajánlott módszer az elhiteltelenítés, lejáratás, valótlan rágalmakkal nevetségessé tétel, amelyek miatt elfordul tőlük a társadalom.

titulka1-1
Robert Kalňák belügyminiszter Malina Hedvig összefirkált blúzával. (kép: sme.sk

3. Gazdaságilag izoláld és ignoráld azt a térséget, ahol a célcsoport él

Senki sem fogja (rajtuk kívül) számon kérni, hogy ínséges időkben nem oda irányulnak a beruházások. Kínálj fel viszont a többségi nemzet által lakott területeken munkalehetőségeket, ahol a fiatalok letelepedhetnek, és beolvadhatnak. A végén még jó fej is leszel.
Kitűnő alkalmazás ennek ellentéte is, vagyis

4. Látványosan ruházz be a térségbe (megint szimpatikussá válsz), ám oda ne helyieket, hanem többségi nemzetből jövő „szakembereket” küldj

A tömbterület ezáltal hígul, a lakosság keveredik, a többit pedig megoldja az idő.

ds-kémény
A dunaszerdahelyi cukorgyárat 2008-ban bontották le. (kép: SITA)

5. Apró, ámde sorozatos intézkedésekkel számold fel a kisebbség intézményrendszereitkollektív jogait

Ajánlott többet bezengeni előre, mint amennyit abban az adott helyzetben el szeretnél venni. Amikor tiltakoznak, adj némi kedvezményt, így megtisztelve érzik majd magukat, sikerélménnyel gazdagodnak, sőt még demokratata is lehetsz.

6. Nyelvében él a nemzet

Köztudott, hogy a nyelvnek identitás megtartó ereje van. Különböző törvényekkel érd el, hogy a használt nyelvük minél gyérebb, szegényesebb legyen a napi használatban. Alakuljon úgy, hogy a többségi nemzet nyelve domináljon. A legbiztosabb, ha az övék konyhanyelvé degradálódik, s csak a második helyre szorul.

296928_10150277020936817_8040448_n
Kép: a Körkép Facebook oldala

7. Miután az intézményrendszerük erőtlenné válik, konkrét lépéseket is megtehetsz, hogy a folyamat folytatódjon. Alakíts ki logikátlan közigazgatási rendszereket. Szabályozd be a civil szféra szervezeti működésének feltételeit.

Lehetetlenítsd el működésüket, fejlődésüket. Nem kötelező, de ajánlott ezekkel szemben alternatívát kínálni, ahol csoportosulhatnak, összejöhetnek. Ezek létezési feltételei mondani sem kell, legyenek kedvezőbbek, bőven finanszírozottak, divatosak, lendületesek és sikeresek, hogy olvasztótégelyként funkcionáljanak. A te irányvonalad, szájízed érvényesüljön bennük, a többi pedig megint csak az idő dolga.

8. Paphiányra hivatkozva (ami egy idő után természetes lesz), nevezz ki a kisebbséged által lakott területekre többségi nemzetből jövő és természetesen csak úgy beszélő lelkipásztort. Manapság ugyan az egyház már koránt sincs olyan hatással az emberekre, mint régen, de a teljes sikerhez erre is szükséged lehet.

9. Ésszerű költséghatékonysági elvekre hivatkozva lehetetlenítsd el a kisiskolák működtetését

A szórvány így gyakorlatilag pár évtizeden belül eltűnik, a tömbterület pedig fokozatosan elszórványosodik.

tuntetok
A szlovák parlament 2013. december 4-én fogadta el a kisiskolákat negatívan érintő törvényjavaslatot. A diáklétszámra vonatkozó kvóták módosítása és a finanszírozási szabályok megváltoztatásával a megszűnés határára sodorták a kisiskolákat. (kép: Körkép.sk)

10. Divide et impera! vagyis: Oszd meg és uralkodj!

A régi római uralkodói elvből látszik, hogy nem új keletű problémával állsz szemben, ezért, ami a múltban működött, az most is működhet. Elvek, vallás, nézetek, mentén oszd meg a közösséget, így sokkal egyszerűbben tudod őket ellenőrizni és felmorzsolni. Amíg egymással és a gumicsontokkal vannak elfoglalva, addig sem szerveződnek ellened.

Ha ezeket, vagy csak némelyiket véghez vitted, nincs más dolgod, mint várni. Az idő a legnagyobb barátod. Miután számarányuk a kritikus pont alá csökken, ami már véletlenül sem jelenthet nemzetbiztonsági kockázatot rád nézve, tégy egy 180 fokos fordulatot, és adj meg minden lehetséges jogot, akár többletjogokat is nekik. Bátran részesítsd őket pozitív diszkriminációban. Már úgyis mindegy, kifelé viszont baromi jól fog mutatni (ez borítékolható). Ha ügyesen szlalomozol, a végén még béke-Nobel-díjat is kaphatsz.

A fenti pontok a teljesség igénye nélkül lettek összeállítva, természetesen megannyi más célravezető módszer is kínálkozik.

Ellenben felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy a fentiek a képzelet szüleményei, aki mégis bármi hasonlóságot, azonosságot vél felfedezni a valósággal, az csupán a véletlen műve.

 Csonka Ákos

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunk!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!