Minél jobban próbálja megmagyarázni a Most-Híd elnöke pártjának menekültpárti álláspontját, illetve az ezzel teljesen ellentétes pálfordulását a terrorellenes csomag parlamenti megszavazásánál, annál inkább belegabalyodik, és szavahihetősége lenullázódik.

 

Valószínűleg megvilágosodott neki, hogy a migránspárti zászló lobogtatásával sok szavazatot veszíthet Bős környéken, ahol menekülttábort létesítettek, illetve azokban a Nyitra környéki falvakban is, ahova a decemberben érkezett asszír keresztény családokat (149) készülnek hamarosan elhelyezni.

 

A Smer és az ellenzék egy része kezdettől fogva félelmet keltett a lakosságban. Ennek eredménye aztán megmutatkozott Bősön, illetve Nyitra környékén is. Az emberek félnek, mert a politikusok többsége azt mondta, hogy félniük kell, biztonsági kockázatról beszéltek” – nyilatkozta a TASR hírügynökségnek adott évértékelő interjújában Bugár.

 hirdetes_300x300  

 

A migránsáradat válsághelyzetet okoz

 

Sajnos, az emberek többsége nem azért fél a menekültektől, mert a politikusok többsége azt mondta, hogy félni kell, hanem mert tudja, hogy szerte Európában a migránsáradat válsághelyzetet okoz, és tragikus erőszakhullámmal párosul.

 

Két fontos dolgot kell most gyorsan megmagyaráznia Bugárnak a március ötödikei választásokig:

 

1. Miért foglalt pozitív álláspontot pártja a menekültek befogadását illetően, amivel szinte egy platformra helyezkedett az európai balliberális irányvonallal, és szembesült az Európai Néppárton belüli többségi nézettel (annak ellenére, hogy a Most-Híd felvételt nyert az Európai Néppártba)?

 

2. A fenti álláspontjukat pedig nagy hirtelen feladva miért fordítottak hátat az ellenzéki pártpartnereiknek, és miért segítették szavazataikkal a kormánypártot, hogy alkotmányos többséget elérve elfogadják a terrorellenes csomagot?

 

Bugár gondban

 

Ferenc pápa mint segítség?

 

Az első probléma feloldásához egyenesen a pápát hívta segítségül Bugár:

 

A pápa emberekhez való viszonyulása befolyásolta a Most-Híd menekültekhez való hozzáállását“ Pont ezért volt a pártok többségétől eltérő véleményünk. Ferenc pápa emberi hozzáállása befolyásolja a híveket. S így engem is.” (…)

 

Nem tudom, miért gondolja Bugár Béla, hogy azért, amiért az emberek hisznek a pápának, elhisznek neki is mindent. De majd kiderül márciusban…

 

A második dologgal, a terrorellenes csomag megszavazásával kapcsolatban már nehezebb dolga akad, hiszen ez teljesen ellentétes a pápai sugallatra alkotott és hangoztatott véleményével.

 

Slamasztika a javából

 

Ebből a slamasztikából csak önerőből lehet kikaszálódni, ha egyáltalán lehet! A Smernek nincs mit magyarázkodnia, ők következetesen a menekültválságban addig nyilvánított álláspontjuk szellemében beterjesztettek egy alkotmányos többséghez kötött törvénymódosítást, amit a Most-Híd megtámogatott egyrészt bizonyára azért, mert ez a választók többségének megfelel. Másrészt, hogy jó „fekvőhelyet“ biztosítson magának a választásokat követő kormányalakításnál.

 

Az ellenzék szerint pedig ezzel a lépéssel Bugár politikai karrierjének legnagyobb baklövését követte el. Így tehát partnerek hiányában nem marad más hátra, mint előre, az ellentámadás: A kormánypárttal kapcsolatban a Most-Híd elnöke kijelentette, hogy nem ők támogatták a Smert, hanem a kormánypárt csatlakozott hozzájuk (sicc!), és leszögezte, hogy ma is a módosítás mellett szavazna!

 

„Mi nem kiabáltunk, hogy árulók”

 

Ezzel szemben a köztársasági vétó megtörésének parlamenti szavazásakor az ellenzékkel együtt kivonultak a Most-Híd képviselői. Az ellenzéknek is odacsapott egyet azzal, hogy „a különbség köztünk és a többi ellenzéki párt között az, hogy bár korábban ők is szavaztak már együtt a Smerrel, mi akkor nem kiabáltunk, hogy árulók.”

 

karinthy
Kép: literatura.hu

 

Karinthy Frigyes Tanár kérem-ének egyik gyöngyszeme a Magyarázom a bizonyítványomat, melynek kulcsszava a pikkelés, ami a rossz tanuló szerint természetesen az érdemjegyekben is megmutatkozik, meg aztán:

 

„Csak a vezetéknevet tessék aláírni… de mostanában ne tessék bemenni az iskolába

(parlamentbe)… a kaput kiemelték… most átalakítják… nincs kapu… nem lehet bemenni…

majd egy-két hét(év) múlva…“

 

Ez most elégtelen, Béla! Nincs rajta mit szépíten! Most nem írjuk alá a bizonyítványt!

 

Száraz Dénes

Nyitókép: lapszel.blog.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!