Látszólag magabiztos, egyértelmű fellépés a kamerák előtt. A Markíza viszont lebuktatta Viliam Čislákot.

 

Az egészségügyi miniszer úgy érkezett a sajtótájékoztatóra, hogy valójában azt sem tudta, miért akarja beperelni a kórházi nővéreket.

 

„Mi is az? Mi miatt teszünk feljelentést?“ kérdezte csendben a mellette álló szóvívőjét. „Pánikkeltésért.“ Reagált felkészülten Zuzana Čižmáriková szóvívő.

 

 hirdetes_810x300  

Pechjükre azonban a Markíza kamerájának mikrofonja már be volt kapcsolva, így minden kiderült.

 

Čislák šepkáŠEPKAJÚCI MINISTERS kamennou tvárou podáva… čo to vlastne? A prečo? Blahoželáme, pán minister. Ste fakt človek na svojom mieste. A vďaka, TV Markíza. Máte postreh a skvelé mikrofóny. A „pokiaľ ide o hodnotenie, to necháme na voličov…”

Közzétette: Sloboda a Solidarita – 2016. február 2.

 

A büntetőfeljelentést azért teszi a miniszter, mert nem ért egyet a nővéri kamara és szakszervezet  állításával, hogy az egészségügyi dolgozók sztrájkja miatt több mint egy millió beteg ellátása került veszélybe. A sajtótájékoztatón megismételte, hogy az egészségügyi ellátás biztosított.

 

Mint arról mi is beszámoltunk, Viliam Čislák egészségügyi miniszter büntetőfeljentést tett pánikkeltés miatt. A Szlovákiai Nővérek és Szülészasszisztensek Szakszervezetének Szövetségének (OZSaPA) elnöke, Monika Kavecká szerint nem lepődtek meg az egészségügyi tárca lépésén. A mai naptól körülbelül 600 nővér távozott a megyei kórházakból. Van ahol osztályokat csuktak be.

 

Kavecká hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a nővérek tömeges felmondása miatt kialakult helyzetre a parlament rendkívüli ülésén kéne megoldást keresni.

 

„540 nővér távozott a kórházakból. Emberileg nagyon sajnálom, de biztosíthatok mindenkit, hogy az egészségügyi ellátás minden beteg számára biztosított, beleértve a zsolnai és az eperjesi kerületet is“ jelentette ki a miniszter.

 

Tvnoviny.sk/hnonline/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!