Frissítve: február 10. A választási kampány hajrájához érve egyre kevésbé válogatnak az eszközökben. Tegnap este felháborodást keltett a közösségi médiában az a videó, melyen a Magyar Közösség Pártja által 2014-ben Pro Probitate – Helytállásért Díjban részesített Dráfi Mátyás Jászai Mari-díjas és Érdemes Művész, a Komáromi Jókai Színház Örökös Tagja a Most-Híd választási listájának 50. helyén induló Héger Rudolf mellett foglalt állást.

 

Dráfi a felvétel közzététele után a hírek.sknak nyilatkozva azt mondta, félrevezették és visszavonta az elhangzottakat. A Körkép.sk megkereste a kivitelezőt, a Most-Híd listáján induló Héger Rudolfot.

 

Mi a véleménye arról, hogy Dráfi Mátyás elhatárolódott attól, amilyen formában a róla készült videó felhasználásra került?

 

 hirdetes_400x285  

A videó abból a célból készült, hogy a kulturális munkám kapcsán azok a személyiségek, akikkel több évtizedes munkakapcsolatban vagyok, elmondják a véleményüket rólam. Matyi azt mondta, Rudikám, téged teljes mértékben támogatlak, csak arra kérlek, hogy ha le fog menni ez a videó, alatta ne legyen ott a Most-Híd logója, amit én tiszteletben tartottam.

 

drafi

 

Dráfi Mátyást két héttel ezelőtt Párkányba hívtam meg egy független helyre. Aznap egy Híd kampány volt, ahol prezentáltam a sütijeimet. Matyi bátyám nagyon szépen kiöltözött, bejött hozzám a kampányra, ahol látta, hogy az egy Híd rendezvény. Mindenről pontosan tudott és még meg is kért, hogy a Híd logója ne legyen a videón, mert ő nem szimpatizál ezzel a párttal, de mivel hozzám köti 30 év, elmondja a véleményé rólam.

 

Dráfi Mátyás nem lett félrevezetve és mindenről tudott, Fel is hívtam őt a mai hírek.sk cikk után, hogy mi akar ez lenni. Azt mondta, hogy ő ezt nem mondta, és hogy ez nem is igaz. Megkértem, hogy akkor beszéljen a főszerkesztőnővel, hogy tegyen helyreigazítást. Dráfi Mátyás megígérte, hogy ezt meg fogja tenni.

 

Mit nem mondott pontosan?

 

Hogy én őt átráztam, illetve félrevezettem. Ez nem igaz. Ő pontosan tudta, hogy hova jön, hogy rólam fog beszélni, csak azt nem akarta, hogy a Híd logója rajta legyen, ha ez a videó lemegy. A logó a beszélgetés ideje alatt senkinél nincs fönt.

 

Ez a videó az Ön facebook-oldalán úgy van felvezetve, hogy „Dráfi Mátyás a Most-Híd listáján az 50. helyen szereplő Héger Rudolfot támogatja.“ Dráfi Mátyás azt állítja, hogy a videófelvétel feljátszásakor nem tudta, hogy ön függetlenként a Most-Híd listáján szerepel.

 

De tudta, mint mindenki, aki ott volt, mert közösen beszéltük meg. Ezért kérte azt, amit előbb elmondtam.

 

Heger Rudi

 

De a videó tálalása szembemegy Dráfi Mátyás kérésének.

 

Minek készült a videó? Dráfi tudta, hogy indulok a parlamentbe, sok sikert kívánt hozzá, ami a videó hosszabb verziójában, ami nem került ki, benne van.

 

A történet viszont arról szól, hogy Dráfi Mátyást saját elmondása szerint Ön félrevezette.

 

Matyi ezt nem mondta, nekem ezt meg is erősítette, hogy nem is így mondta, és bármikor hajlandó helyesbítést adni.

 

A hirek.sk interjújában az is elhangzik, hogy visszavonja az elhangzottakat. Nem akarja ezek alapján a videót levenni a Facebook-oldalairól?

 

heger
Héger Rudolf. Kép: Facebook

 

Természetesen mondtam neki, hogy le fogom venni. Fizetett hirdetésként van fönt, és ahogy ez lejár, le fogom venni.

 

A fizetett hirdetést meg lehet szakítani. Ha ő azt mondta, hogy visszavonja az elhangzottakat…

 

De miért venném le?

 

Mert ő azt mondta, hogy visszavonja az elhangzottakat, azért.

 

Ami a cikkben le van írva, annak a fele sem igaz. Nem kért erre. Így nem vagyok köteles levenni, mert amit a Matyi mondott, az mind igaz. És emellett a mai napig kiáll.

 

De azt is mondta, hogy visszavonja az elhangzottakat. Ezért kérdezem, hogy nem akarja-e levenni a videót.

 

Nekem nem mondta vissza.

 

A reklámozás hány nap múlva ér véget?

 

Három napra van előfizetve.

 

heger

 

Etikus dolognak tartja ezt az eljárást, egy idős, köztiszteletben álló művésszel szemben?

 

Igen, én is köztiszteletben álló ember vagyok, és teljesen etikusnak tartom azt, hogy a barátaim ilyen helyzetben elmondják rólam a véleményemet.

 

Milyen fényt vet Önre, mint emberre, illetve a Most-Híd listájára, melyen indul ez az egész ügy?

 

Rám ez semmilyen fényt vet. Aki ismeri a munkámat, teljesen tisztában van a nevemmel.

 

Dráfi Mátyás az ominózus interjúban elmondta, hogy azt eddig sem engedte meg Önnek, mint ahogy továbbra sem engedi, hogy az Önt támogató mondatait a vegyespárt sikere érdekében használja fel.

 

Nem is annak érdekében használom, hanem az én sikerem érdekében.

 

De ez összefügg a Most-Híd listájával.

 

Minden mindennel összefügg.

 

Ezért kérdezem, hogy mindezek ismeretében nem akarja-e levenni a videót mielőbb.

 

Ezt még eldöntöm.

 

Király Zsolt

 

Frissítve: 21.43 – Héger Rudolf arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy levette az ominózus videót közösségi oldalairól.

 

Időközben az is kiderült, hogy Dráfi Mátyás világéletében MKP szimpatizáns volt, a Most-Hídra pedig a felvidéki magyarság megosztása miatt kifejezetten haragszik, ugyanakkor elmondása szerint „Rudolf semmilyen módon nem csapott be – a helyzetet én értettem félre.”

 

A következtetések és tanulsások levonását olvasóinkra bízzuk.

 

Nyitókép: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!