Az Új Szó szervezte VOLNA,  Bugár Béla megfutamodása miatt azonban mégsem valósul meg. A Most-Híd elnöke alighogy felmerült a lehetőség, azonnal lemondta az MKP elnökével tervezett pártelnöki vitát. Bugártól egyébként nem ez az első alkalom, hogy berezelt. Kettejük találkozója már a tavalyi nyári szabadegyetemek során sem jött össze, miatta.

 

„A Magyar Közösség Pártja sajnálattal állapítja meg, hogy a Most-Híd párt elnöke, Bugár Béla nemcsak a választási koalíciót utasította el az MKP-val, hanem lemondta az Új Szó által tervezett elnöki vitát is – legalábbis erről értesítette az MKP sajtóosztályát az Új Szó szerkesztősége, miután Berényi József postafordultával igent mondott a felkérésükre” – tájékoztatott az MKP csütörtökön.

 

Az MKP továbbra is nyitott

 

 hirdetes_810x300  

Az MKP elnöke  továbbra is nyitotta a találkozó lebonyolítását illetően, meggyőződése ugyanis, hogy egy ilyen pártelnöki vita hozzásegítené a szlovákiai magyarokat, hogy március 5-én, a választáson könnyebben dönthessenek.

 

berenyi_bugar2
Amikor még Bugár Béla mert vitázni. Kép: sme.sk

 

Se koalíció, se közös lista, se magyar -magyar együttműködés, se vita. Igazi „spolupráca” Bugár Béla módra. A Körkép.sk megpróbált utánajárni, miért nem lesz lehetősége a felvidéki magyar választónak összevetni a két párt érvrendszerét.

 

Utánajártunk, mi van a háttérben

 

Információink szerint a stúdióbeszélgetést Mózes Szabolcs, az Új Szó újságírója kezdeményezte hétfőn, február 8-án. A felkérésre az MKP igent is mondott. Az eredeti tervek szerint a 2012-es választásokhoz hasonlóan most is vágás nélkül, 30 perc terjedelemben került volna bemutatásra a felvétel.

 

Kedden délelőtt, nem egész 24 órán belül azonban le lett fújva a dolog. Az Új Szós Mózes Szabolcs arról tájékoztatott, hogy a stúdióvitából nem lesz semmi, ugyanis a Most-Hídtól negatív visszajelzést kaptak.  „Tele van Bugár programja” jött a válasz.

 

Bugár tart Berényitől

 

Ami 2012-ben még természetes volt, 2016-ban már elképzelhetetlen. Bugár Béla a politában eltöltött 26 év után már leülni sem hajlandó magyar partnerével, ha a felvidéki magyarság érdekképviseletéről van szó. Ehelyett Robert Kaliňák belügyminisztert kiséri tűzoltóautó-átadásokra, Robert Ficot pedig a szlovák tévéstúdiókba, kezes bárányként.

 

Vajon mitől fél ennyire a Most-Híd elnöke?

 

Mindenesetre nézzük meg a 2012-es Berényi-Bugár vitát.

 

Király Zsolt

 

Nyitókép: medialne.etrend.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!